Študentský festival Back2school má za sebou svoj druhý ročník. Najobľúbenejšie slovenské kapely po roku opäť hrali do tanca a do spevu študentom v Mlynskej doline priamo pod oknami ich internátnych izieb. Akcia sa vráti do areálu najznámejších slovenských internátov opäť o rok po letných prázdninách.

Na hudobný festival Back2school sa prišlo zabaviť ešte viac študentov ako minulý rok - na koncertoch a afterparties sa zabávalo viac než 6-tisíc mladých ľudí. Festival tak druhým ročníkom potvrdil svoju pozíciu v bratislavskej Mlynskej doline. Vďaka skvelému prijatiu jej obyvateľov a pozitívnym reakciám je možné, že po najbližších letných prázdninách sa podujatie vráti pod okná slovenských internátov i v iných mestách, nielen v Bratislave.

"Sme maximálne spokojní s priebehom festivalu a tešíme sa, že nám vyšlo aj počasie, vďaka čomu sa mohlo prísť na koncerty zabaviť množstvo študentov nielen z Mlynskej doliny, ale aj iných, prevažne bratislavských internátov. Kapely, samozrejme nesklamali. V programe sme mali silné mená, ktorých koncerty sú vždy zárukou prvotriednej kvality," hodnotí spokojne organizátor akcie Juraj Cocher.

Počas niekoľkohodinovej série koncertov si návštevníci zadarmo pozreli koncerty skupín Le Payaco, Puding pani Elvisovej, Chiki Liki Tu-a, Heľenine očiWalter Schnitzelsson. Novinkou druhého ročníka sa stali rôznorodé afterparties, ktoré sa po skončení koncertov rozozvučali v priestoroch troch hudobných klubov situovaných priamo v Mlynskej doline. Po vystúpení headlinera Le Payaco na hlavnom pódiu sa zábava presunula na hlavnú afterparty v priestoroch Unique Clubu. V klube Aura si prišli na svoje milovníci Oldies Party a posledná, tretia afterparty sa konala v Kotolni.   

Už tradične patrí k podujatiu Back2school súťaž pre študentov o luxusný Golden Space - nadštandardne zariadenú a zrekonštruovanú izbu v internáte Mlynská dolina - od hlavného partnera festivalu, Slovenskej sporiteľne. Študent, ktorý zvíťazí v súťaži, bude môcť izbu celý rok využívať. Do súťaže sa mohli zapojiť všetci návštevníci festivalu, ktorí majú alebo si otvorili priamo na mieste Space účet v Slovenskej sporiteľni. Meno výhercu Slovenská sporiteľňa oznámi 2. novembra. 

Zdroj: Soul for Show
Foto: Richard Svoboda / GGP Production

Súvisiaci interpreti: Le Payaco