Írsky spevák Niall Horan v piatok 20. októbra vydal svoj debutový sólový album Flicker. Novinka obsahuje v základnej verzii desať piesní, medzi ktorými sú aj single This Town, Slow Hands a Too Much To Ask. Deluxe edícia ponúka o tri skladby viac.

Producentsky sa na nahrávke podieľal, okrem iných, Greg Kurstin, ktorý stojí za hitmi Adele, Sie, Ellie Goulding, Becka či Pink. "Som na tento album extrémne hrdý. Nahrávať ho bola taká zábava! Všetky tie dlhé dni plné písania piesní, týždne nahrávania s kapelou v štúdiu, neustále zdokonaľovanie zvuku bicích a gitár - zdá sa, že to všetko malo zmysel," vyjadril sa Niall Horan.

24-ročný interpret známy z chlapčenskej formácie One Direction za svoj minuloročný debutový sólový singel This Town získal vo svete niekoľko platinových ocenení a ešte lepšie sa darilo jeho tohtoročnému hitu Slow Hands. Ten zaznamenal dovedna viac ako 820 miliónov kombinovaných streamov, stal sa jednotkou v 44 krajinách, na Youtube jeho lyric video prekročilo hranicu 90 miliónov zhliadnutí a podľa mnohých ide o  jeden z najlepších popových songov tohto roku.

Výborne sa darí aj aktuálnemu singlu Too Much To Ask, ktorý predstavil Niall v septembri. Zároveň s ním ohlásil aj vydanie debutového album Flicker, ktorý podporí v roku 2018 na svetovom turné, v rámci ktorého sa zastaví aj vo Viedni. V tamojšom Gasometri sa predstaví 4. mája. Okrem toho zavíta ajdo Francúzska, Nemecka, Talianska, Austrálie, Brazílie či USA a Kanady.


Tracklist albumu Flicker:

1. On The Loose
2. This Town
3. Seeing Blind (feat. Maren Morris)
4. Slow Hands
5. Too Much To Ask
6. Paper Houses
7. Since We’re Alone
8. Flicker
9. Fire Away
10. You And Me

Bonusové skladby v deluxe edícii:
11. On My Own
12. Mirrors
13. The Tide


Vypočujte si celý album na Deezeri:



Niall James Horan sa stal známym vďaka spomínanej formácii One Direction, ktorú s ním pôvodne tvorili aj Louis Tomlinson, Liam Payne, Harry Styles a Zayn Malik. Posledný menovaný však skupinu opustil v marci roku 2015. Pätica sa preslávila v súťaži The X Factor, kde v roku 2010 skončila na tretej priečke.

Na konte majú zatiaľ albumy Up All Night (2011), Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013), Four (2014) a Made in the A.M. (2015), ktorý vydali po odchode Malika už len ako štvorica. Získali viac ako dvesto ocenení vrátane siedmich BRIT Awards, siedmich American Music Awards, šiestich Billboard Music Awards alebo štyroch World Music Awards. 

Redakciu Hudba.sk informovala Dominika Dirgasová z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili o ďalšie informácie z agentúry SITA.

Foto: Facebook.com/Niallofficial