Uprostred svojho aktuálneho koncertného turné zrealizoval Martin Harich prekvapenie pre svojich fanúšikov. Natočil totiž videoklip k vianočnému duetu s českým spevákom Voxelom.

Po poslednom singli Asi mi horí tvár prichádza Martin Harich s novinkou Vianočná. V novej skladbe mu sekunduje obľúbenec českého tínedžerského publika Voxel. "Už sú to skoro dva roky, čo mi napadlo oživiť moju reláciu na TV Óčko živým hraním. S hosťom, ktorý dorazil do štúdia, sme vždy niečo zahrali. Vzniklo množstvo zaujímavých, väčšinou poloimprovizovaných verzií skladieb mojich hostí. Práve tá s Voxelom mala asi najväčší úspech, čiže sme si vymenili čísla a bolo," spomína Harich.

"Sadli sme si ako muzikanti, aj ako ľudia. Prišlo pár spoločných koncertov a fanúšikovia sa nás začali pýtať či spravíme aj nejakú spoločnú pecku. Nejako som to nesilil a čakal, čo sa stane. Prišlo celkom spontánne, že by sme mohli dať dokopy nápady a potešiť našich fanúšikov, ale aj nefanúšikov niečím iným, tak prečo nie vianočným," dodáva Voxel.


Vianočná vznikala takmer rok

Svoju najnovšiu skladbu začal Martin Harich písať už počas minulých Vianoc. Vtedy však text nedokončil. "Asi to tak malo byť, lebo práve chýbajúce dve slohy dopísal Voxel a tým tam vložil niečo iné," spomína spevák. "Na komponovaní vianočnej skladby je najnáročnejšie dostať do nej tú atmosféru. Ja si ju viem presne predstaviť, pretože u nás hrajú cez sviatky koledy stále, ale či sa nám to podarilo dostať aj do našej Vianočnej, to už nechám na ľudí. Moc sa ale nebojím, lebo sme ju nahrávali s radosťou a úsmevom, a to ľudia dokážu vycítiť."

Spoločne so singlom vydávajú obaja hudobníci aj videoklip, ktorý vznikol v Prahe. "Tentokrát sme stavili na Prahu, ktorá má, a na Vianoce už tobôž, niečo do seba," vysvetľuje Martin a dodáva, že video chceli postaviť na tom, o čom by Vianoce mali byť. "Tak sme pekne v deň natáčania nabehli do obchodu, nakúpili plný košík sladkostí a kadejakých drobností, a začali sme ich rozdávať náhodne okoloidúcim po Prahe."

Okrem nového singla si Harich pre svojich fanúšikov pripravil ešte jedno predvianočné prekvapenie. Je ním Obývačkový koncert – súťaž, v ktorej traja výhercovia vyhrajú vystúpenie Martina Haricha priamo doma vo svojej obývačke. Stačí nakrútiť krátke video, v ktorom predvedú nejaký svoj výnimočný talent a veriť, že zvíťazia v hlasovaní na Facebooku.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show.

Súvisiaci interpreti: Martin Harich