Slovenská speváčka Kristína odštartovala Horehronie Tour 2014 s veľkým úspechom. Do posledného miesta vypredaný koncert a vynikajúcu atmosféru zažilo publikum v Pardubiciach, Českej Lípe aj v Prešove. Speváčka okrem toho nedávno zverejnila novú skladbu s názvom Ta ne.

"Mám obrovskú radosť, že som odštartovala turné vypredanými koncertami. České publikum má rado slovenčinu, slovenskú hudbu a dávajú to aj patrične najavo. V Prešove som mala svoj prvý koncert na Slovensku v rámci Horehronie Tour a atmosféru som si z pódia naozaj užívala. Každého interpreta vždy najviac poteší práve to, keď si jeho skladby publikum spieva. Som za tu náklonnosť vďačná, nabitá radosťou a elánom," neskrýva radosť Kristína.

Okrem koncertovania si speváčka naplánovala aj veľkolepý krst svojej prvej výberovej nahrávky Tie Naj, ktorý sa uskutoční začiatkom budúceho týždňa na neverejnej akcii v bratislavskom klube LOFT. (Neskôr sa Kristína v rámci turné do hlavného mesta vráti - v Ateliéri Babylon odohrá veľký koncert pre fanúšikov 4. decembra). Album, ktorý predstavuje obdobie od jej začiatkov až po súčasnú tvorbu, pokrstí v LOFTe spevák Robo Grigorov. Okrem výberovky sa bude krstiť aj kalendár, ktorého krstným otcom bude Kamil Peteraj. Kristína okrem toho oficiálne uvedie do života novú skladbu Ta ne, ktorú pokrstí Michal Hudák.

"Pamätám si na ten deň, keď sa ma po obrovskom úspechu s piesňou Horehronie domáci v rodnom Svidníku pýtali, či neurobím takú peknú pesničku aj o vlastnom kraji. Moja odpoveď bola, že určite niečo urobíme. Chvíľu to aj trvalo, keďže som sa nechcela opakovať. Nakoniec som s Kamilom Peterajom a Martinom Kavuličom urobila vtipnú pesničku, ktorej refrén spievam vo východniarskom dialekte. Túto pieseň som s kapelou odpremiérovala na koncerte v rámci Horehronie Tour v Prešove, kde sa ľudia na túto energickú skladbu úžasne bavili," dodala Kristína.


Na výberovom albume Kristíny nájdu fanúšikovia jej najväčšie hity ako Horehronie, Pri oltári, V sieti ťa mám, Stonka či Jabĺčko. Nové CD obsahuje aj skladby, ktoré na žiadnom albume ešte nevyšli, ako Ovoňaj ma ako ružu a Rozchodový reggaeton, či úplné novinky Navždy a spomínanú Ta Ne.

Za predchádzajúce tri albumy získala Kristína platinové platne, jej piesne na YouTube presiahli 50 miliónov videní a  trikrát po sebe sa stala Najúspešnejšou slovenskou speváčkou v súťaži Český slávik v kategórii Slávik bez hraníc. Výber toho najlepšie zo svojej kariéry predstaví aj na nadchádzajúcom Horehronie Tour 2014.

Kristína & Band - Horehronie Tour 2014:

27. 11. - Praha, Divadlo Hybernia
3. 12. - Žilina, Dom Odborov
4. 12. - Bratislava, Ateliér Babylon
10. 12. - Brezno, Mestké kultúrne stredisko
11. 12. - Zlín, Academia centrum UTB
13. 12. - Krnov, Kofola music club
19. 12. - Vranov nad Topľou, Mestský dom kultúry

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Text článku bol upravený redakciou.

Foto: Marek Čecho

Súvisiaci interpreti: Kristína