Najväčší slovenský rapový festival expanduje do Českej republiky. Po tom, ako sa tento rok okrem Bratislavy, Domaše a Duchonky predstavil aj v Ostrave, sa v roku 2018 prvýkrát uskutoční aj v hlavnom meste našich západných susedov.

Festival Hip-Hop Žije bol hneď od svojho vzniku v roku 2013 najväčším rapovým festivalom na Slovensku a odvtedy každým rokom rastie. Organizátori podujatia, počas ktorého majú fanúšiakovia na jednom mieste k dispozícii celú špičku slovenskej a českej hip-hopovej scény, vidia priestor na ďalšiu expanziu najmä v Českej republike. Tam je kráľom scény dlhoročne fungujúci Hip Hop Kemp v Hradci Králové, slovenskí organizátori však chcú uspokojiť dopyt po hip-hopových open-air akciách aj v ďalších mestách.

"Ostrava sa nám veľmi osvedčila, ukázalo sa, že záujem o náš festival je aj v Česku obrovský, a tak ho na budúci rok premiérovo organizujeme aj v Prahe. Veľa ľudí chodí na náš festival každý rok, cítime preto u našich fanúšikov vždy vyššie a vyššie nároky. Snažíme sa posúvať latku kvality v rámci služieb, programovej štruktúry, bezpečnosti a čistoty. Záujem o lístky na budúci rok je už teraz obrovský, reakcie fanúšikov sú naozaj úžasné," hovorí spoluorganizátor festivalu Marko Šebesta z agentúry Evency.

Na festivale Hip-Hop Žije každoročne vystúpujú najlepší a najpopulárnejší slovenskí a českí raperi a spolu s nimi aj zopár zahraničných headlinerov. Ich mená si zatiaľ organizátori nechávajú ako prekvapenie. Ich cieľom je vyskladať program tak, aby si na svoje prišli všetci nadšenci tohto druhu hudby.

"Naša cieľovka má dve podskupiny. Mladých vo veku od 18 do 24 rokov, ktorí sledujú aktuálne hudobné prúdy, a starších do 39 rokov. Tí zas uprednostňujú overenú klasiku v tomto hudobnom žánri. Naši návštevníci sú zvyknutí aj na bohatý sprievodný program a i v tomto smere chceme prekonať ich očakávania. Nebude chýbať streetballový turnaj, graffiti jam, U-rampa, plážový volejbal a rôzne ďalšie atrakcie a prekvapenia, ktoré chystáme špeciálne pre nový ročník," uzatvára Marko Šebesta.

Termíny festivalu Hip-Hop Žije 2018:

Bratislava: 29. 6. - 1. 7. 2018 
Praha: 28. 7. 2018
Domaša: 3. 8.- 5. 8. 2018
Duchonka: 17. 8. - 19. 8. 2018
Ostrava: 1. 9. 2018

Hip-Hop Žije 2018 Zdroj: PR

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili.