Najznámejšie piesne slovenskej hudobnej legendy Karola Duchoňa znejú v novom videu, ktoré zverejnila zaujímavá hudobná dvojica vystupujúca pod názvom 2muzicisti. Tvoria ju herec, spevák a režisér Igor Šimeg a o dve generácie mladší talentovaný spevák a hudobník Marek Kutnár zo skupiny Sematam.

Spoločne nahrali krátky prierez hitov s názvom Karol Duchoň Medley, v ktorom znejú skladby V slovenských dolinách, Šiel, šiel, S úsmevom, Cítim, Smútok krásnych dievčat a Čardáš dvoch sŕdc. Hudba Karola Duchoňa je síce vekovo bližšia Igorovi Šimegovi, no Marek Kutnár je jasným dôkazom toho, že aj súčasný mladík dokáže oceniť staršiu tvorbu a nájsť v nej niečo zaujímavé a inšpiratívne. Dokonca až natoľko, že sa odhodlá k jej interpretácii.

Prečítajte si: Spomienka na Karola Duchoňa: Poznáte albumy slovenskej legendy?

"Teší ma, že dobrá hudba akejkoľvek generácie - pokiaľ má srdce, dušu a energiu, osloví vždy všetky vekové skupiny. Súčasný trend 'vintage style' aj v rámci hudobných retro návratov skvelých hitoviek, ma preto napĺňa radosťou a uspokojením, že to naozaj dobré, dokáže spájať a dávať radosť aj dnes," hovorí Igor Šimeg. Práve jeho hlasom v hite V slovenských dolinách začína medley, ktoré dvojica zverejnila spolu s videom z LVGNC Studios v Bratislave.

"Videom chceme vzdať poctu legende slovenskej pop music Karolovi Duchoňovi a pripomenúť jeho dielo súčasnej mládeži. Tak, ako je možné vidieť v našej spolupráci, je možné, aby sa dve generácie navzájom dopĺňali a učili sa jedna od druhej," hovorí Marek Kutnár. Autorom klipu je Juraj Danko z TOC Media and Graphic s pomocou Tomáša Lobba.


Kto sú 2muzicisti?

Igor Šimeg je spevák, herec a režisér. Je hosťujúcim členom Divadla Nová scéna v Bratislave, známy je ako predstaviteľ viacerých postáv muzikálovej, operetnej aj televíznej seriálovej tvorby. Je tiež šéfom Mestského hudobného divadla v Banskej Bystrici a členom speváckej skupiny Trjof Il Tryo. Ako pedagóg muzikálovej interpretácie a operného štúdia pôsobí na Akadémii umení v Banskej Bystrici.  

Marek Kutnár je mladý talentovaný multižánrový hudobník, spevák, autor a kapelník úspešnej funkovej hudobnej skupiny Sematam, ktorá je víťazom Slovenskej hudobnej ligy v ročníku 2016. Zároveň je aj členom a tvorcom aranžmánov populárnej a cappella formácie Close Harmony Friends a sólistom bigbandu Swingless Jazz Ensemble.

V spoločnom projekte 2muzicisti už majú za sebou viacero spoločných vystúpení, na ktorých sa prezentujú s repertoárom so širokým záberom od popu cez muzikál a šansón až k vlastným autorským skladbám. Inými slovami - od Karola Duchoňa cez Britney Spears až ku Kutnárovi. 

Najbližie ich môžete počuť a vidieť:

23. 11. - Banská Bytrica, Robotnícky Dom - Môj Muzikálový Večer
15. 12. - Hronsek, Kultúrny dom
20. 12. - Nitra, Podzámska Viecha
20. 1. 2018 - Nitra, Wine Bar
25. 1. 2018 - Bratislava, DK Zrkadlový háj

TIP: Poznáte ich všetky? Tri a pol minúty, 17 starých slovenských hitov

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Lucia Maková. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: TASR - Pavel Neubauer

Súvisiaci interpreti: Karol Duchoň