V roku 2018 uplynie dekáda od chvíle, kedy začal Xindl X čeriť vody českej a slovenskej hudobnej scény. Na konte má slušnú sériu hitov - Anděl, Chemie, V blbým věku, či duet Cudzinka v tvojej zemi. Teraz ponúka festivalový klip k piesni Světlo na konci tunelu.

Zábery do nového klipu zbieral Xindl X počas uplynulej letnej festivalovej sezóny. "Tento rok bol pre mňa zatiaľ najlepším v kariére, a zároveň to bol rok zlomový," hodnotí pesničkár rok, ktorý sa niesol v znamení albumu Kvadratura záchranného kruhu, ale aj personálnych zmien. Od leta má totiž novú kapelu, s ktorou momentálne nahráva nové pesničky. "Už sa nevieme dočkať, kedy ich budeme môcť zahrať fanúšikom na koncertoch," dodáva.


V roku 2018 spevák obdaruje svojich fanúšikov hneď trikrát. V januári predstaví singel Věčně nevěrná. "Je to titulná skladba k filmu Věčně tvá nevěrná od režiséra Milana Cieslara," vysvetľuje hudobník. Film má mať premiéru vo februári. V októbri uvedie Xindl X na trh nový album Sexy Exity, ktorému bude predchádzať už na jar singel a klip.

"No a v novembri vyrazíme s kapelou na moje doteraz najrozsiahlešie turné. Bude pozostávať z trinástich koncertov v jedenástich mestách," dodáva Xindl X. Špeciálnou zastávkou bude Praha. V Lucerna Music Bare sa hudobník predstaví počas troch večerov. Slovenské termíny turné zatiaľ Xindlov manažment nezverejnil.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Zdena Selingerová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Dalibor Konopáč

Súvisiaci interpreti: Xindl X