Pred necelým polrokom na seba Samuel Hošek upozornil výborným singlom Home, začiatkom budúceho týždňa predstaví zo svojej originálnej zmesi elektroniky, akustického popu, či dokonca rapu oveľa viac. Stane sa tak v rámci dvojkoncertu, na ktorom ako hlavná hviezda vystúpi americká a capella senzácia Naturally 7.

Podujatie sa uskutoční už v pondelok 26. novembra v priestoroch bratislavského Ateliéru Babylon pod hlavičkou celoročného festivalu City Sounds.

Samuel Hošek je mladý spevák a výtvarník, ktorý na seba v súčasnosti púta pozornosť prostredníctvom viacerých hudobných projektov. Ako spevák hosťoval na albume V hmle (2017) slovenskej elektroakustickej formácie Fallgrapp, pričom spolupracoval aj s originálnou jazz-fusion formáciou Ľudové Mladistvá. Ako sprievodný vokalista sa objavil na pódiu s menami ako Marika Gombitová, Lucie Bílá, či Majk Spirit. Široká verejnosť si ho však môže pamätať aj ako sprievodného speváka finálových kôl Česko Slovenskej SuperStar.

Prečítajte si: Vokalista zo SuperStar predbehol súťažiacich. Samuel Hošek vydáva singel Home


V súčasnosti tento 27-ročný rodák z Bratislavy pracuje na svojom debutovom albume s producentom Jurešom Líškom (Fallgrapp). Na potrebu uberať sa vlastným tvorivým smerom upozornil už v minulosti singlami Own World (2015) a Phone Call (2016). Sám však priznáva, že v tomto období ešte presne nevedel, kam smeruje a ako svoju tvorbu uchopiť. "Posledný rok bol pre mňa veľmi prínosný, nielen čo sa týka životných skúseností... Odrazu to prišlo všetko samé a sám som pocítil potrebu dať skladby von," uviedol Samuel na margo pripravovaného albumu.

Jeho aktuálna tvorba v súčasnosti  odzrkadľuje nielen jeho vnútorný život, ale aj ranú katolícku výchovu, vzťahy, sklamania a nádeje, objavovanie vesmírnych javov, až po blikajúce neóny veľkomiest. Na pódiu mu okrem Jureša Líšku (elektronika) robia spoločnosť aj ďalší talentovaní hudobníci - Jakub Šedivý (gitara), Lukáš Mutňanský (basa) a Petr Hanák (bicie), ale aj vokalistky Kristína MihaľováLaura Weng. Práve s menovanými speváčkami stojí Hošek za úspešnou coververziou skladby Svitá, pôvodne z muzikálu Neberte nám princeznú. Keďže hlavnou hviezdou večera je a cappella formácia, mohla by zaznieť aj v Ateliéri Babylon.


Očarili Quincyho Jonesa, Michaela Bublého aj Coldplay

Newyorské zoskupenie Naturally 7 pravidelne vystupuje na najväčších jazzových festivaloch, pričom na konte má viac než 450 odohraných koncertov v rámci celosvetového turné s kanadským spevákom a štvornásobným držiteľom Grammy Michaelom Bublé. Spolu so sólovými koncertmi odohrala vokálna formácia koncerty v 25 krajinách sveta, medzi inými aj v USA, Veľkej Británii, Kanade, Číne, Austrálii a rôznych krajinách Európy, Južnej Ameriky a Ázie. 

Formácia, ktorú legendárny hudobník a producent Quincy Jones označil za "najlepšiu a cappella skupinu na svete", pritom svoju kariéru odštartovala priamo z "ulice". Video, na ktorom spievajúci mladíci vzbudili pozornosť cestujúcich v parížskom metre, sa stalo virálnym hitom, pričom ich amatérsky zaznamenaná interpretácia hitu In The Air Tonight britského hudobníka Phila Collinsa má na Youtube dodnes vyše šesť miliónov zhliadnutí.


O tri roky neskôr od zverejnenia videa (2009) už skupina stála pred publikom vypredaného londýnskeho klubu Pigalle s mnohými prominentnými hosťami v publiku. Patrili medzi nich aj Chris Martin zo skupiny Coldplay a svetoznámy producent Brian Eno, ktorí už definitívne pomohli k hviezdnemu rozbehu tejto formácie.

V súčasnosti pracuje zoskupenie na propagácii svojho ôsmeho štúdiového albumu Both Sides Now (2017). "Poslucháči nemôžu inak, než byť ohromení technickými schopnosťami týchto siedmich mužov, ktorí dokážu plynule prechádzať z vokálov do hudobných nástrojov," uviedol hudobný kritik Howard Dukes na margo jedinečnej šou skupiny.


Osobná pozvánka na koncert v Ateliéri Babylon:


Viac info na Citysounds.sk / Facebook event

Ďalšie koncerty City Sounds Festivalu:

11. 12. - Janoska Ensemble feat. Bireli Lagrene - Slovenský rozhlas, Bratislava

23. 2. 2019 - Neneh Cherry - Majestic Music Club, Bratislava

15. 3. 2019 - Scott Bradlee's Postmodern Jukebox -  Majestic Music Club, Bratislava

Festival City Sounds z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Bratislavský samosprávny kraj, SOZA a Ars Bratislavensis.  

Redakciu Hudba.sk za organizátorov podujatia informoval Matej Šálek. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Miňo Debnár

Súvisiaci interpreti: Naturally 7