Spoločná nahrávka dvoch rešpektovaných hudobníkov vychádza vo vydavateľstve Hudobný fond. Gavačovú a Brtáňa spojila predstava o albume, ktorý sa dá v tom najlepšom slova zmysle považovať za pesničkový.

Gitarista Ľuboš Brtáň sa na albume predstavuje aj ako aranžér, producent a multiinštrumentalista, Jana Gavačová nielen ako speváčka, ale aj ako textárka. Jednotlivé skladby vznikali v spolupráci s vynikajúcim bubeníkom, perkusionistom, vibrafonistom, hráčom na woodpack a na hang drum, Dávidom Jurajom Rašim

Almázia vznikala v uvoľnenej domáckej atmosfére. K poslucháčom sa tak dostáva album, ktorý najlepšie charakterizuje práve jeho názov. Ten by sa dal vysvetliť ako "niečo dobré, čoho nebýva veľa". Hudobne je nahrávka farebnou mozaikou vlastnej tvorby s prvkami jazzu, R&B, bluesu a popu a má potenciál zaujať široké poslucháčske publikum. Nadžánrovosť autorských skladieb a výborné hudobnícke obsadenie vytvárajú celok, ktorý neomrzí ani po niekoľkých vypočutiach. Naopak, Almázia naberá na pôsobivosti.

Viac sa o albume Almázia dozviete vo videovizitke:


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Robert Pospiš. Tlačovú správu sme upravili.