Mladá bratislavská ska-punková kapela Rumaska vydala na jeseň novú pieseň v štýle ska s názvom Víkendová. Vyšiel k nej aj svieži a vtipný letný klip, ktorý prináša festivalovú atmosféru. Pieseň pochádza z tohtoročného prvého EP, ktoré formácia vydala v januári.

Ku vzniku Víkendovej paradoxne pomohol príchod 1. vlny pandémie. Keď sa opatrenia trochu uvoľnili, pustila sa kapela naplno do tvorby nových piesní aj s novou posilou bubeníkom Alexom Žukovom. Leto bolo v tomto prípade plodné - po ešte väčšom uvoľnení opatrení sa začali robiť koncerty, na ktorých formácia skladbu predstavila naživo na akciách ako Pivná špacírka (Sereď), Koterec Fest (Liptovský Mikuláš), Barbar Fest (Brno), OHY Fest (Sereď) a iných.


Oficiálnu podobu dostala Víkendová koncom augusta v bratislavskom štúdiu Loft v spolupráci s Jarom Žigom ml. z Medial Banana. Následne na prvom ročníku festivalu OHY Fest kapela natočila prvé zábery do klipu. V septembri pokračovalo natáčanie v bratislavských uliciach, mestskej hromadnej doprave a v ručnej autoumyvárni.Nová pieseň spolu s klipom vyšla 10. októbra. Klip je plný slnka a piva s festivalovým nádychom a oddychovým textom pripomínajúcim typický letný deň fanúšika hudby a festivalov, ktorý sa už v práci teší na večerný koncert.

Rumaska v januári vydala svoje debutové EP album so siedmymi piesňami, kde sú použité žánre ska, ska-punk, dokonca aj trochu reggae. Krstným otcom EP bol Tomáš Bilčák (Kýbel Mačiek, Marhule, Matej Tále), ktorý symbolicky pokrstil album rumom.
V súčasnej dobe Rumaska usilovne pracuje na novej tvorbe s ambíciou vydať plnohodnotný album.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Dávid Šlosár. Text správy sme upravili.