Šéfredaktorka holandského módneho magazínu Jackie rezignovala po tom, čo speváčka Rihanna kritizovala ich článok o nej, v ktorom použili rasistický výraz. Vedenie magazínu sa za spomínaný článok ospravedlnilo prostredníctvom vyhlásenia na Facebooku.

Šéfredaktorka Eva Hoeke v ňom napísala: "Uvedomujem si, že moja prvá reakcia na Twitteri, v ktorej som naznačila, že šlo iba o vtip, bola neúplným prekrútením toho, čo som ja, rovnako ako autor článku, myslela. Mala som radšej napočítať do desať pred tým, než som niečo napísala. Tým som uškodila vlastnej dôveryhodnosti, čo sa nehodí na šéfredaktorku ani na magazín Jackie." Hoeke pred týmto vyhlásením obhajovala kritizovaný článok ako "zlý vtip", ktorý nemal žiaden rasistický motív.

Rihanna článok kritizovala na Twitteri, kde napísala: "Dúfam, že hovoríte po anglicky, pretože váš časopis je veľmi zlým príkladom evolúcie ľudských práv. Považujem vás za neúctivých a zúfalých. Vyčerpali ste normálne, civilizované informácie. Existujú tisícky holandských dievčat, ktoré by boli šťastné, ak by ste spomenuli ich prínos vašej krajine. Namiesto toho ste napísali článok, ktorý uráža celú rasu. To je váš prínos svetu".

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/ Andre Penner

Súvisiaci interpreti: Rihanna