Adam Ďurica pripravuje akustické turné, na ktoré si pozval aj hostí. Na jednom pódiu sa s ním predstavia Sima Martausová, Peter Bič a Viktória Vargová z Peter Bič Projectu, či Karmen Pál-Baláž. Adam sa obzvlášť teší na duet so Simou Martausovou Holubička. Turné sa začína v Žiline 25. marca 2019.

Adam Ďurica pripravuje pre fanúšikov jedinečné turné. Po prvý raz jeho skladby zaznejú v akustickej podobe. "Vždy sa mi najviac páčili takzvané unplugged koncerty mojich obľúbených skupín, pretože skladby, ktoré som mal najradšej, na týchto koncertoch zneli úplne inak. Mali jedinečný zvuk a najmä - pri akustických koncertoch sa v takýchto obnažených verziách skladieb dostávajú do popredia slová a melódia," vysvetľuje Adam Ďurica.

Hudobník sľubuje, že každý jeden zo siedmich koncertov bude jedinečným hudobným zážitkom. Sám je zvedavý, ako jeho hity Madolína, Neľutujem, ale aj novinky z albumu 30 vyznejú v špeciálnych úpravách.

"Na akustických koncertoch použijeme úplne nové nástroje, ktoré dávajú skladbám inú atmosféru. Práve atmosféra je totiž na akustických koncertoch vždy to unikátne. Aj tie najväčšie rockové kapely mali na unplugged koncertoch vždy veľmi príjemnú, pokojnú náladu. Veľmi sa teším na nové úpravy pesničiek, v ktorých použijeme husle, bendžo, dobro, nylonku, ukulele, ale aj rôzne perkusie," dodáva Adam Ďurica.


S hosťami aj prekvapením

Na koncertoch bude mať obľúbený spevák skvelých hostí - Simu Martausovú, Petra Biča, Viktóriu Vargovú a talentovanú Karmen Pál-Baláž, ktorá bola medzi troma najlepšími speváčkami tohtoročnej SuperStar. Navyše, všade chystá Adama pre svojich fanúšikov aj prekvapenia.

"Pri niektorých skladbách sa rád pristavím a prezradím ako vznikli. Veľmi sa na tieto večery teším, najviac na mojich hudobných hosti, pretože s každým z nich ma niečo spája, a nie je to len hudba," uzatvára s úsmevom Adam Ďurica. Vstupenky na koncerty sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

Adam Ďurica a hostia: akustické koncerty  

25. 3. - Žilina + Peter Bič a Viktória Vargová z Peter Bič Project a Karmen Pál-Baláž
2. 4. - Lučenec + Peter Bič a Viktória Vargová z Peter Bič Project a Karmen Pál-Baláž
3. 4. - Zvolen + Sima Martausová
4. 4. -  Nitra + Peter Bič a Viktória Vargová z Peter Bič Project a Karmen Pál-Baláž
5. 4. - Trenčín + Peter Bič a Viktória Vargová z Peter Bič Project a Karmen Pál-Baláž
6. 4. - Prešov + Sima Martausová
7. 4. - Martin + Sima Martausová 

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Eva Sládková z Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto:  Branislav Šimončík

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica, Sima Magušinová