Český spevák Tomáš Klus v apríli vyrazí na Proměnamě tour, v rámci ktorého vystúpi v 16 českých a piatich slovenských mestách. Sériu koncertov na Slovensku odštartuje 20. mája v Bratislave, odkiaľ sa bude postupne presúvať do Žiliny, Trenčína, Nitry a Banskej Bystrice.

Tomáš Klus aktuálne pracuje na novom albume. Ten nahrával v zruboch uprostred lesov pri českej rieke Sázava, kde mu asistovali Jiří Kučerovský, Jan Lstibůrek a Petr Škoda. Hoci hudobník o novej nahrávke dosiaľ prezradil iba málo, vo svojich vyjadreniach naznačil, že sa bude od jeho ostatného CD Racek (2011) líšiť.

"Bude asi o polovicu viac hudobnícka. Nahrávame s kapelou a tiež často jammujeme. Tá uvoľnenosť je však zradná, po 14 dňoch, ktoré sme v tomto raji strávili, sme tiež zistili, že máme hotové dve piesne, a tak sme si museli napísať pravidlá frekvencií," uviedol.

Na albume bude podľa jeho slov najviac skladieb venovaných téme Boh. "Budú tam asi dve piesne o láske medzi mužom a ženou. Ostatné sú o Bohu. Asi som už dospel," vyhlásil spevák, ktorý sa pri nahrávaní obklopil vonnými tyčinkami či rôznymi náboženskými knihami.

Termíny koncertov slovenskej časti turné:

20.05. - Bratislava, Majestic Music Club
22.05. - Žilina, Holiday Inn
23.05. - Trenčín, Piano Club
26.05. - Nitra, PKO
27.05. - Banská Bystrica, Ministry of fun


TIP: Z Cesty je Cysta: Pozrite si drsnú paródiu na Kryštof a Tomáša Klusa

Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto: Facebook.com/TomasKlus

Súvisiaci interpreti: Tomáš Klus