Rocková skupina Haim nahráva nový album pod dohľadom amerického producenta, zvukára, skladateľa a multiinštrumentalistu Ariela Rechtshaida, ktorý má za sebou spoluprácu s Kylie Minogue, Charli XCX, Usherom či Justinom Bieberom. Členky kapely o tom informovali prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

O tom, že formácia začala nahrávať nový album informovala členka skupiny Alana Haim už vlani v novembri, keď prostredníctvom služby Instagram zverejnila fotografiu z nahrávacieho štúdia. "Š Š Š Štúdio," napísala k obrázku. To, že chce zoskupenie začať pracovať na novej štúdiovke, však oznámili už o niekoľko mesiacov skôr.

"Toto je úplne prvý raz, čo sme písali počas ciest. O mesiac sa vraciame domov, aby sme začali s nahrávaním. Sľubujem, že nahrávka číslo dva sa nedostane von o šesť rokov, príde veľmi skoro," vyjadrila sa Alana Haim v júni pred vystúpením na festivale Glastonbury pre BBC 6 Music. Kedy presne chcú nahrávku uviesť na trh, zatiaľ nie je známe.

Formáciu Haim tvoria sestry Este, Danielle a Alana Haim a bubeník Dash Hutton. Skupina, ktorú prirovnávajú k Fleetwood Mac, debutovala v roku 2012 EP nahrávkou Forever. Po nej vydali ešte živé EP s názvom iTunes Festival: London 2012. Predvlani v septembri im vyšiel album Days Are Gone. Haim zvíťazili v ankete BBC Sound of 2013, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka a v aktuálnom ročníku ich nominovali na cenu Grammy v kategórii Najlepší nováčik. Podieľali sa na albume Motion (2014) škótskeho DJa a producenta Calvina Harrisa a prispeli aj na soundtrack filmu Hry o život: Drozdajka 1 (2014).


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/haimtheband

Súvisiaci interpreti: Haim