Americká kapela Faith No More bude headlinerom 21. ročníka festivalu Rock for People, ktorý sa uskutoční 4. až 6. júna vo Festivalparku v Hradci Králové. Na svojej oficiálnej webstránke o tom informovali organizátori podujatia.

Faith No More sa mali na najväčšom českom rockovom festivale predstaviť už pred troma rokmi, ich vystúpenie však vtedy zmarilo počasie. Pre poškodenú techniku a pretrvávajúci núdzový stav s rizikom búrky vo štvrtok 5. júla 2012 nevystúpili ani Orbital, Refused, The Kooks a Irie Révoltés. Náhradné vystúpenie v ďalší festivalový deň vtedy vzhľadom k ďalším zazmluvneným koncertom mimo Českej republiky nebolo možné, po troch rokoch to však americkí rockeri prídu fanúšikom vynahradiť. Navyše prídu aj s novým albumom, ktorý by mal vyjsť tento rok.

Festival Rock for People sa tento rok uskutoční aj v Plzni ako súčasť projektu Plzeň 2015 - Európske hlavné mesto kultúry. Podujatie s názvom Rock for People Europe sa bude konať 3. až 5. júla. Viac info


Faith No More vznikli v roku 1981 v San Franciscu, pričom spočiatku sa volali Faith No Man. Do roku 1998, keď ohlásili ukončenie činnosti, vydali šesť štúdioviek. Komerčne najúspešnejšie boli nahrávky The Real Thing (1989) a Angel Dust (1992). Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Epic, Falling To Pieces, Midlife Crisis či coververzia skladby Easy od Commodores (Lionel Richie).

Skupina, ktorú v rokoch 1990 až 1993 tri razy nominovali na Grammy, svoju činnosť obnovila v roku 2009. Jeden z prvých comebackových koncertov odohrali v júni 2009 na rakúskom festivale Nova Rock. Vlani v septembri basgitarista Bill Gould uviedol, že v apríli 2015 plánujú vydať siedmu štúdiovku, pričom pôjde o ich prvý album po osemnástich rokoch. Zo zatiaľ nepomenovanej novinky už predstavili singel Motherfucker.

Prečítajte si: Fanúšikovia sa dočkali! Faith No More zverejnili prvý song po 17 rokoch

Zdroj: SITA (Rockforpeople.cz, archív), Hudba.sk
Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Súvisiaci interpreti: Faith No More