Členovia švédskej popovej skupiny ABBA sa zišli po ôsmich rokoch v pôvodnej zostave. Štvorica tak urobila v stredu pri príležitosti otvorenia reštaurácie Mamma Mia! The Party v Štokholme.

Ako však uviedol Benny Andersson, členovia skupiny neplánujú návrat na pódiá. Bývalé manželské páry sa na verejnosti ukázali naposledy v roku 2008, počas švédskej premiéry filmového muzikálu Mamma Mia! (2008) s ich skladbami. Medzitým sa viackrát v náznakoch hovorilo o možnom návrate, Björn Ulvaeus to však v decembri 2014 definitívne odmietol.

Skupina ABBA vznikla v roku 1972 a tvorili ju Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson a Anni-Frid Lyngstad. Formácia nikdy oficiálne neoznámila svoj rozpad, no nahrávať prestala v roku 1982 a štvorica sa začala venovať sólovým kariéram. V minulosti sa často objavovali správy o ich comebacku, naposledy v súvislosti so spomínanou švédskou premiérou filmového muzikálu Mamma Mia! (2008) s ich skladbami a neskôr aj pri príležitosti 40. výročia vydania ich prvého singla Waterloo.

Formácia, ktorá obrovskou mierou prispela k tomu, že sa Švédsko po USA a Veľkej Británii stalo treťou svetovou popovou veľmocou, predala viac ako 380 miliónov kópií albumov a singlov. V roku 2010 ju uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/ABBA

Súvisiaci interpreti: ABBA