Anglická hudobníčka PJ Harvey oznámila, že jej deviaty štúdiový album vyjde 15. apríla. Nahrávka s názvom The Hope Six Demolition Project bude obsahovať skladby, ktoré zložila v rokoch 2011 až 2014 počas ciest do Kosova, Afganistanu či Washingtonu.

Súčasťou novinky budú aj piesne The Community of Hope a The Wheel, ktorých ukážky PJ Harvey predstavila vo štvrtok v rámci upútavky na pripravovaný album. Nahrávka, ktorá bude obsahovať celkovo jedenásť skladieb, sa dostane na trh na CD, vinyle či v digitálnej verzii. Hudobníčka nedávno potvrdila účasť na festivale Pohoda, ktorý sa bude konať od 7. do 9. júla na letisku v Trenčíne. 


Tracklist albumu The Hope Six Demolition Project:

1. The Community of Hope 
2. The Ministry of Defence 
3. A Line in the Sand 
4. Chain of Keys 
5. River Anacostia 
6. Near the Memorials to Vietnam and Lincoln 
7. The Orange Monkey 
8. Medicinals 
9. The Ministry of Social Affairs 
10. The Wheel 
11. Dollar, Dollar 


PJ Harvey, celým menom Polly Jean Harvey, začínala vo formácii Automatic Dlamini. V roku 1991 založila PJ Harvey Trio, s ktorým vydala štúdiovky Dry (1992) a Rid Of Me (1993). Po rozpade skupiny pokračovala sama, pričom ako sólistka debutovala nahrávkou To Bring You My Love (1995). Nasledovali albumy Is This Desire? (1998) a Stories From The City, Stories From The Sea (2000), ktorý jej priniesol prvú Mercury Prize. Tú si vyslúžila aj za zatiaľ poslednú štúdiovku Let England Shake (2011), čím sa stala jedinou interpretkou, ktorá toto ocenenie získala viac ako raz.

Hudobníčka má na konte ešte nahrávky Uh Huh Her (2004) a White Chalk (2007) či dve kolaborácie s bývalým kolegom z Automatic Dlamini Johnom Parishom. V roku 2013 jej britská kráľovná Alžbeta II. udelila nižší Rad britského impéria MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire). V roku 2014 zas získala čestný doktorát londýnskej Goldsmiths University.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Maria Mochnacz - Facebook.com/PJHarvey

Súvisiaci interpreti: PJ Harvey