So speváčkou írskej kapely The Cranberries Dolores O'Riordan, ktorá zomrela minulý pondelok v Londýne, sa prišli v nedeľu rozlúčiť stovky ľudí. Rakva s jej telom bola vystavená v St Joseph's Church v jej rodnom meste Limerick v Írsku.

Ľudia prinášali žlté kvety, v pozadí ticho hrali pesničky The Cranberries. Pohreb sa bude konať v utorok ráno v St Ailbes' Church v Ballybrickene. Speváčku pochovajú vedľa jej otca Terenca, ktorý zomrel v roku 2011. Pohreb bude vysielať miestna rozhlasová stanica Limerick FM.

Dolores O'Riordan našli v pondelok (15.1.) ráno bez známok života v londýnskom hoteli. Príčina jej úmrtia vo veku 46 rokov zatiaľ nie je známa. Podľa úradu koronera budú výsledky pitvy zverejnené najskôr v apríli. Britská polícia však už na druhý deň po tragickej udalosti vyhlásila, že jej smrť nebude vyšetrovaná ako podozrivá. Vylúčila teda samovraždu alebo cudzie zavinenie.

Speváčka sa mala v Londýne zúčastniť na krátkom nahrávaní vokálov pre coververziu slávnej skladby The Cranberries Zombie v podaní losangeleskej kapely Bad Wolves. Britské médiá cez víkend priniesli informáciu, že okrem toho sa mala speváčka v Londýne stretnúť aj s predstaviteľmi nahrávacej spoločnosti BMG a mala sa s nimi rozprávať o možnom ďalšom albume The Cranberries.


Zdroj: SITA (BBC) + TASR
Foto: AP Photo/Bruno Bebert

Súvisiaci interpreti: The Cranberries