Traja niekdajší členovia anglickej rockovej kapely The Smiths vyrazia na spoločné turné. Bubeník Mike Joyce, basgitarista Andy Rourke a gitarista Craig Gannon vystúpia v rámci projektu Classically Smiths 28. júna v Manchestri, o deň neskôr v Londýne a 2. júla v Edinburghu. Neskôr tento rok pritom plánujú zavítať aj do ďalších britských miest.

Trojicu bude sprevádzať orchester Manchester Camerata. "Som neskutočne šťastný, že budem opäť hrať s Andym a Craigom a zapojenie celého orchestra posunie tento projekt na ďalšiu úroveň," povedal pre denník Manchester Evening News 54-ročný Mike Joyce. "Zahráme skladby The Smiths, no nemôžem sa dočkať, keď predvedieme piesne, ktoré doteraz nikto naživo nepočul. Pre nás všetkých to bude výnimočný zážitok," dodal bubeník.

Počas koncertov plánujú zahrať aj skladby ako The Boy with the Thorn in His Side, A Rush and a Push and the Land is Ours alebo Please, Please, Please Let Me Get What I Want.


The Smiths založili v roku 1982 v anglickom Manchestri spevák Morrissey a gitarista Johnny Marr, pričom následne sa k nim pripojili spomínaní Mike Joyce a Andy Rourke. V roku 1986 pribudol do zostavy menovaný Craig Gannon. Ich štyri štúdiové albumy - The Smiths (1984), Meat Is Murder (1985), The Queen is Dead (1986) a Strangeways, Here We Come (1987) sa všetky umiestnili na prvom alebo druhom mieste britského albumového rebríčka. The Smiths sa rozpadli v roku 1987.

Zdroj: SITA
Foto: Wikipedia.org

Súvisiaci interpreti: The Smiths