Grape festival prináša na Slovensko každý rok mladé a aktuálne mená hudobnej scény, no vždy má pripravené aj jedno meno, ktoré sa dá označiť ako legenda. V tomto roku sú to vizionári elektronickej scény Peter Kruder a Richard Dorfmeister.

Producentská a dídžejská dvojica Kruder & Dorfmeister (K&D) sa dostala do povedomia v roku 1993 svojim prvým EP G-Stoned. Zrazu sa na svete objavil elektronický zvuk, ktorý znel tak trochu inak a dnes sa už všeobecne považujú za otcov štýlu downtempo. Všimli si ich umelci z celého sveta a žiadali ich o remixy svojich skladieb (napr. William Orbit, Depeche Mode, Madonna). Ich najznámejšími kompiláciami sú DJ-Kicks alebo The K&D Sessions, ktorých sa predalo cez dva milióny nosičov a stali sa kultovými.


V roku 2018 sa dvojica po dlhšom období práce na rôznych iných projektoch dala opäť dokopy, aby oslávila 25 rokov od vydania spomínaného debutového EP G-Stoned. Rozhodli sa urobiť sériu koncertov, v ktorých pokračujú aj v roku 2019. Bude to však už iba zopár vystúpení a je skvelé, že jedným z nich bude koncert v Piešťanoch na Grape festivale.

Pridávajú sa tak k ďalším už potvrdeným menám, ako sú Rudimental live, The Kooks, Tove Lo, Jon Hopkins live alebo minulý týždeň zverejnené kapely Welshly Arms, Yeasayer a Algiers.


Grape festival 2019 sa uskutoční 9. a 10. augusta na letisku v Piešťanoch. Všetky podrobnosti nájdete na oficiálnej stránke www.grapefestival.sk.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka festivalu Denisa Chylová.

Súvisiaci interpreti: Kruder And Dorfmeister