Skupina The Youniverse predstavila novinku Cold Hearted Parter, ktorú predstavila spolu s netypickým vertikálnym videom. Ide o tretiu ukážku z pripravovaného albumu NEON, ktorý vydje už čoskoro vo vydavateľstve Bruuder Records.

NEON je súčasťou konceptuálnej série štyroch albumov, ktoré kapela plánuje postupne vydať. Už dopredu je teda jasné, že albumu sa budú volať: CMYK (2018), NEON (2021), CHROME a BLACK. Na pripravovanom druhom pokračovaní série chcú The Youniverse objavovať popovejšie štruktúry a tradičnejší songwriting, album tak bude menej experimentálny a celkovo menej temný ako jeho predchodca. NEON je album o zlomenom srdci, je teda viac precítený, melodickejší ale aj hravejší.

Nápad na vizuál k singlu Cold Hearted Parter vznikol počas prvého lockdownu. Celý videoklip je vytvorený cez mobilnú aplikáciu Facetime. "Keď sme boli všetci viac-menej nútení komunikovať len telefonicky a cez sociálne siete, Facetime bol u mňa na denno-dennom poriadku a často som myslela na všetkých milencov, ktorí boli dlhé týždne oddelení. Ako to zvládali? Ako komunikovali? Nie je nič horšie, ako sa pohádať a nemôcť sa fyzicky udobriť, vidieť sa, držať sa," hovorí speváčka, skladateľka a textárka Tammy Nižňaská.


Myšlienka fiktívnej postavy "Your New Lover" vznikla už pri minuloročném singli Unfollow Me?!, a v tejto skladbe sa znova vracia. Tento pseudo charakter, ako to vo vzťahoch niekedy býva, je nedostupný - technologicky, ale aj emočne či fyzicky. 

Opisovanú atmosféru možno vycítiť aj zo samotnej skladby. "Text piesne je o osobe, ktorá odchádza a chladne sa poslednýkrát neotočí. Vizuál aj skladba sa snaží poukázať na trpkosladký pohľad na lásku v našej dobe a ako s ňou narábame. Cely nápad je jedna veľká metafora na tému zlomeného srdca, ktorá sa nesie albumom, na vzťahy cez telefón a sociálne siete, na lásku na diaľku, na nedostupnosť, na odmietanie," dodáva Tammy.

Prečítajte si tiež:

The Youniverse x Čierne diery: Aby kultúra neskončila ako chátrajúci monument...

Redakciu Hudba.sk informoval Branislav "Kalo" Kaľavský z vydavateľstva Bruuder Records. Tlačovú správu sme upravili.