Ottakringer Arena v rakúskom mestečku Wiesen bude aj tento rok dejiskom vystúpení hudobných hviezd svetového formátu. Na mieste, ktoré je od Bratislavy vzdialené necelých 100 kilometrov, sa v lete uskutoční šesť hudobných festivalov - Harvest Of Art Festival, Lovely Days, Forestglade, The Nova Jazz and Blues Nights, Sunsplash Reloaded a Two Days a Week.

Ich nekompletný program zverejnili organizátori v pondelok večer na tlačovej konferencii vo viedenskom pivovare Ottakringer. Nové podujatie Harvest Of Art Festival ponúkne 6. júla vystúpenia anglickej indie-popovej skupiny The Kooks a írskeho hudobníka Glena Hansarda, ktorý má na svojom konte Oscara za spoločnú pieseň s Markétou Irglovou Falling Slowly z filmu Once (2006).

O deň neskôr sa na tom istom mieste uskutoční podujatie Lovely Days. Vystúpi na ňom zakladateľ kultových The Velvet Underground Lou Reed, ktorý 2. marca oslávi 70. narodeniny, ďalej Ian Anderson z kapely Jethro Tull i dvojica Ray Manzarek a Robbie Krieger z kultovej formácie The Doors. Festival obohatia aj Gov't Mule, Iron Butterfly, Stan Webb's Chicken Shack a Norbert Schneider.

Na ďalšom jednodňovom podujatí Forestglade sa 14. júla ukáže americká skupina Incubus. Kapela združená okolo frontmana Brandona Boyda mala v Rakúsku vystúpiť už v jeseni, no koncert vo viedenskom Gasometri museli pre laryngitídu speváka zrušiť. Festival The Nova Jazz and Blues Nights, ktorý vlani hostil Jamieho Culluma, Erykah Badu i Aloea Blacca, sa toto leto uskutoční 20. a 21. júla. Potvrdený je zatiaľ len program druhého dňa, o ktorý sa postará americký jazzový gitarista George Benson, Orchestra Buena Vista Social Club s 81-ročnou kubánskou speváčkou Omarou Portuondo, americká speváčka Lizz Wright, nevidiaci spevák a gitarista Raul Midón z Nového Mexika a americký trubkár Trombone Shorty.

Festival Sunsplash Reloaded privíta v sobotu 25. augusta v Ottakringer Arene nemeckého reggae hudobníka Gentlemana, ďalej dvojice Mono & Nikitaman a Amadou & Mariam a tiež speváka Tikena Jaha Fakolyho z Pobrežia Slonoviny. Na poslednom wiesenovskom podujatí Two Days a Week zameranom najmä na moderné odnože punku a metalu sa 31. augusta a 1. septembra predvedú skupiny Flogging Molly, In Flames, Me First And The Gimme Gimmes, H-Blockx, Heaven Shall Burn, Broilers, Donots a Pepper.

Vstupenky na všetky spomenuté festivaly sú už v predpredaji v sieti Eventim. Vstupenka na Harvest Of Art Festival stojí 41,40 eura, na Lovely Days 61,40 eura, na Forestglade 46 eur, na The Nova Jazz and Blues Nights 61,40 eura, na Sunsplash Reloaded 45,50 eur a na Two Days a Week 86,40 eura. V predaji sú aj VIP lístky na všetky podujatia s výnimkou Sunsplash Reloaded.

Prehľad letných hudobných festivalov, ktoré sa budú tento rok konať v rakúskom Wiesene v Ottakringer Arene
(programy jednotlivých podujatí ešte nie sú uzavreté) 

Harvest Of Art Festival
6. júla 2012
The Kooks, Glen Hansard 

Lovely Days
7. júla 2012
Lou Reed, Ian Anderson z Jethro Tull, Ray Manzarek & Robbie Krieger of The Doors, Gov't Mule, Iron Butterfly, Stan Webb's Chicken Shack, Norbert Schneider

Forestglade
14. júla 2012
Incubus 

The Nova Jazz and Blues Nights
20. a 21. júla 2012
George Benson, Orchestra Buena Vista Social Club feat. Omara Portuondo, Lizz Wright & Raul Midon, Trombone Shorty

Sunsplash Reloaded25. augusta 2012
Gentleman & The Evolution, Mono & Nikitaman, Amadou & Mariam, Tiken Jah Fakoly

Two Days a Week31. augusta - 1. septembra 2012
Flogging Molly, In Flames, Me First And The Gimme Gimmes, H-Blockx, Heaven Shall Burn, Broilers, Donots, Pepper

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/incubus

Súvisiaci interpreti: Incubus, Lou Reed