Priame prenosy z akcií slovenských umelcov nie sú u nás práve bežnou záležitosťou. Krst nového albumu rapera Majka Spirita, ktorého meno v posledných mesiacoch rezonuje stále viac však mohli jeho fanúšikovia sledovať aj online. Táto udalosť mala medzi jeho fanúšikmi obrovský úspech a prenos si pozrelo takmer 10-tisíc ľudí.

Samotný vypredaný krst priamo na mieste videlo približne tisíc ľudí, no vďaka internetu si ho mohli naživo vychutnať aj tí, ktorí sa dnu nedostali a tiež fanúšikovia zo zahraničia. Hudobný krst roka, na ktorom okrem Majka Spirita pokrstil sólový debut aj ďalší člen skupiny H16 Otecko, bol vysielaný na sociálnej sieti Facebook.

V rámci vyťaženosti internetu zabral štvorhodinový prenos vo štvrtok 16. februára medzi 21:00 a 01:00 približne polovicu prenesených dát na celom Slovensku. "Online prenos z krstu nového albumu Majka Spirita si v úplnej špičke pozrelo 4-tisíc ľudí, no celkovo ho videlo až 10-tisíc fanúšikov. Celkový objem prenesených dát predstavoval 6 terabajtov, z toho asi štvrtina bola zo zahraničia," prezradil Radoslav Tóth zo spoločnosti Exwex, ktorá prenos zabezpečovala.

Na prenos bolo použité technické zabezpečenie prostredníctvom špeciálneho prenosového vozu v hodnote približne 3 milióny €, použitých bolo osem kamier. "Bol to skvelý večer. Aj moji priatelia, ktorí nemohli prísť osobne mali možnosť toto všetko vidieť naživo cez internet. Vďaka technike, ktorá krst snímala, máme dostatok materiálu na pripravované DVD, ktoré bude už čoskoro na trhu," povedal raper Majk Spirit, ktorý za svoj debutový album Nový človek počas prenosu prevzal platinovú platňu.

Podrobná reportáž z krstu:
Majk Spirit a Otecko na hip-hopovej akcii roka spojili domácu scénu

Fotografie z krstu:

© Exwex a.s. 2012

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Dodo Mikláš z Access Production. Viac na www.ziveprenosy.skwww.facebook.com/ziveprenosy.sk.

Foto: Losos - Access Production

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit