Už o mesiac sa v neďalekej Viedni uskutoční špeciálny koncert, na ktorom britská hudobná legenda Depeche Mode predstaví trinásty album Delta Machine. Podujatie, na ktorom očakávaná nahrávka odznie naživo po prvýkrát, prináša úspešný medzinárodný projekt značky Telekom, ktorý dobre poznáme aj na Slovensku - Electronic Beats.

O podrobnostiach koncertu, ktorý sa uskutoční 24. marca v priestoroch viedenského historického komplexu MuseumsQuartier, informovala ako prvá na Slovensku stránka oficiálneho fanklubu Depechemode.sk.

Všetky vstupenky na výnimočný koncert sú zadarmo a jednu z nich môžete získať aj Vy! Budú totiž rozdané najoddanejším fanúšikom kapely, ktorí sa po koncerte o svoje dojmy podelia s ostatnými vo vlastnej reportáži.

"Fanúšikovia môžu získať jeden lístok, ak sú ochotní stať sa 'fan-reportérmi', teda oddanými a nadšenými fanúšikmi Depeche Mode, ktorí sú ochotní precestovať nejakú diaľku a podeliť sa so svojím zážitkom z tejto exkluzívnej akcie," uvádajú organizátori na stránke Electronicbeats.net.

Vstup na koncert môžete vyhrať aj na Slovensku

Ak sa chcete koncertu zúčastniť, môžete na to využiť rôzne možnosti. Jednou z nich bude súťaž na fanúšikovskej stránke Depechemode.sk a už čoskoro spustí súťaž aj Facebook stránka slovenského Telekomu - www.facebook.com/telekom.sk.

Podrobnosti týchto slovenských súťaží sa dozviete na uvedených weboch, no už teraz sa môžete uchádzať o spomínané miesto "fan-reportéra" na Facebook stránke Electronic Beats (www.facebook.com/ElectronicBeats). Vašou úlohou je uviesť (v angličtine), prečo si myslíte, že by ste mali práve Vy získať túto jedinečnú možnosť. Môžete sa pokúsiť zaujať prostredníctvom textu, videa, fotografie či audio súboru. Termín na zaslanie "prihlášok" je 7. marca o 18:00.

Tak čo, skúsite to? Ak áno, držíme palce! Výbornou správou je, že celý koncert sa bude dať krátko po jeho skončení pozrieť na oficiálnom webe Electronicbeats.net.

Depeche Mode, Electronic Beats, Viedeň Zdroj: Depechemode.sk

Na májový koncert v Bratislave ostávajú posledné vstupenky

Väčšina slovenských priaznivcov kapely sa zrejme na exkluzívny viedenský "album launch" nedostane, no 25. mája zavítajú Depeche Mode v rámci veľkého turné aj do Bratislavy, kde už po tretíkrát zahrajú na futbalovom štadióne Pasienky. V súčasnosti sú na Predpredaj.sk v ponuke posledné lístky na státie (cca. 150 kusov v cene 50 eur) a približne rovnaký počet lístkov na sedenie za 60 eur. Vstupenky na sedenie je v súčasnosti možné zakúpiť len na Predpredaj.sk.

Depeche Mode na konci januára predstavili prvý singel z albumu Delta Machine, pieseň Heaven. Okrem videoklipu k nej zverejnili aj session video zo štúdia, ktoré ukazuje, ako kapela v tejto netradičnej polohe znie naživo. Tešíte sa na koncert?


Zdroj: Depechemode.sk, Electronicbeats.net, archív Hudba.sk
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič (titulka), Electronicbeats.net (vizuál v článku)

Súvisiaci interpreti: Depeche Mode