Máte už dosť všetkých chlapov? Speváčky Sofia Reyes, Rita Ora a Anitta sú na tom rovnako. Aspoň to tvrdia v chytľavej letnej hymne R.I.P., v ktorej ukazujú, že mužskú spoločnosť vôbec nepotrebujú. Jediné čo chcú, je zábava a pozitívne vibrácie.

Spolupráce ženských speváčok sa v popovej hudbe vždy tešili veľkému úspechu. Či už išlo o jednorazové spojenia alebo dievčenské skupiny, každá generácia so sebou priniesla nejaký veľký ženský hit. Koncom 90-rokov to bol singel Wannabe od britskej skupiny Spice Girls, o zhruba desať rokov neskôr dobýjal rebríčky hit Lady Marmalade od Christiny Aguilery, Lil Kim a Pink. Za posledný veľký popový hit, ktorý má na svedomí jednorazové spojenie ženských interpretok môžeme označiť Bang Bang od Jessie J, Ariany Grande a Nicki Minaj z roku 2014.

O niečo podobné sa teraz usiluje trojica v zložení Sofia Reyes, Rita Ora a Anitta. Prvú menovanú pravdepodobne ešte nepoznáte, no jej minuloročný singel 1, 2, 3, ktorý naspievala s Jasonom Derulom, ste určite už aspoň raz počuli. Do dnešného dňa má videoklip takmer 500 miliónov prehratí, čo je pre pomerne novú tvár na scéne obrovský úspech. Talentovaná Mexičanka síce svoj debutový album Louder! vydala začiatkom roku 2017, no pozornosť mimo rodiska jej priniesla až spomínaná spolupráca.


Silná mexicko-britsko-brazílska úderka

Trojica speváčok vo svojej novej skladbe využila osvedčenú kombináciu španielskeho a anglického jazyka, čo sa v posledných rokoch teší veľkému úspechu, dokonca v podaní Brazílčanky Anitty obsahuje aj časti v portugalčine. Pozitívny náboj, ktorý so sebou nesie hudba, zostáva aj v texte. Ten zrejme zaujme najmä ženské publikum. Spieva sa v ňom totiž o tom, že by ste sa mali vykašlať na zbytočné reči a nestrácať čas s niekým, kto vám za to nestojí. 

"Prečo by som strácala môj čas? Stratil si moju pozornosť, pretože už viac nie som zvedavá. Chcem cítiť len pozitívne vibrácie. Je načase povedať ti, že som s tebou skončila," odznie z úst trojice speváčok. Réžiu tanečného vizuálu mal na starosti Eif Rivera, ktorý pravidelne spolupracuje s 50 Centom či French Montanom. Stojí však aj za klipom I Like It od raperky Cardi B.

 
Skladba R.I.P. sa okamžite stala hitom najmä v španielsky a portugalsky hovoriacich krajinách, čoho dôkazom je aj jej umiestnenie na iTunes. V Argentíne, Brazílii, Portugalsku, Mexiku, Peru, či Španielsku okamžite vyskočila do Top 10. No prekvapivo aj na slovenskom iTunes sa singel na istý čas dostal až na 3. priečku. Môže za to zrejme u nás v poslednej dobe mimoriadne populárna Rita Ora.

Pre Ritu ide tak trochu o druhú šancu po tom, ako jej to minulý rok nevyšlo s jej vlastnou ženskou hymnou Girls. Na pomoc si vtedy prizvala trojicu známych kolegýň Charli XCX, Bebe Rexha a Cardi B, no skladba sa ani zďaleka sa nestretla s takým úspechom, ako by sa pri takom hviezdnom obsadení očakávalo.

Fanúšikovia britskej hviezdy si možno spomenú, že jeden singel s názvom R.I.P. už Rita Ora na konte má. Išlo o spoluprácu s raperom Tinie Tempahom, ktorá vyšla ešte v roku 2012 na jej debutovom albume Ora. Ide však o úplne inú pesničku. Zaujímavosťou o brazílskej speváčke Larisse de Macedo Machado, vystupujúcej pod menom Anitta, zase je, že hoci v Európe je takmer neznáma, americký magazín Billboard ju už v roku 2017 označil za 15. najvplyvnejšiu speváčku vo svete sociálnych sietí. Predbehla dokonca aj také hviezdy, ako Lady Gaga či Rihanna.


Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Rita Ora