Fanúšikovia sa po dvoch rokoch konečne dočkajú klubového turné skupiny HEX. Fefe, Yxo, Šarkan a Tybyke zahrajú od 20. do 29. apríla v Piešťanoch, Bratislave, Malackách, Trenčíne, Martine a Prešove svoje najväčšie hity aj chuťovky, ktoré už dávno naživo nezazneli. Príďte si zlepšiť náladu a zatancovať si na kultové skladby, ale aj úplné novinky.

Keď sme sami, V piatok podvečer či Maťo a Linda. Tieto a množstvo ďalších hitov skupiny HEX zaznejú konečne naživo v kluboch po celom Slovensku. Vstupenky na Back to the Clubs Tour, ktorého názov je dnes ešte trefnejší a univerzálnejší ako bol pred dvoma rokmi, sú v predaji v sieti Predpredaj.sk. Ak ste si ich zakúpili už na predchádzajúce termíny a nevrátili ste ich, sú samozrejme stále platné.

Aj po dvoch rokoch stále rovnaké turné

Ide pravdepodobne o najdlhšie prekladané turné v rámci slovenskej scény, ktorého parametre sa vôbec nezmenili - odohrá sa v tých istých kluboch a s tými istými predkapelami, ktoré vzišli z online hlasovania na Hudba.sk v marci 2020. V tejto dobe je naozaj vzácne, že všetkých šesť klubov stále funguje, pandémia ich nezlomila, a takisto všetka česť kapele HEX, že víťazné predkapely aj po tak dlhom čase dostanú priestor, aby svoju tvorbu predstavili fanúšikom bratislavskej stálice.

"Veľa vecí sa zmenilo, my vám však chceme priniesť nádej a radosť, pretože veríme, že hudba môže ponúknuť trochu uzdravenia. Chceme podporiť kluby, v ktorých sme kedysi dávno začínali a dnes to majú naozaj ťažké. Ale aj mladé kapely, ktoré sú fantastické a idú si s nami zahrať. Back to the Clubs Tour je turné, ktorým sa chceme poďakovať za to, že stojíte pri nás. Máme vás veľmi radi," odkazujú svojim fanúšikom Fefe, Yxo, ŠarkanTybyke.


Počas covidu pracovali HEXáci na nových pesničkách. Kapele medzičasom vyšli aj vinylové reedície prvých dvoch albumov - Ježiš Kristus nosí krátke nohavice (1992) a Abrakadabra (1993). "Medzitým sme mali zopár koncertov po Slovensku, išlo však väčšinou o akcie, kde hralo viac interpretov. Klasické klubové koncerty sme nehrali skoro vôbec. O to viac sa tešíme na naše turné, ktoré je venované našim fanúšikom. Sme nesmierne radi, že aj napriek tomu, že sme koncerty trikrát prekladali, nevracali vstupenky a čakali na chvíľu, kedy  sa znova uvidíme a potešíme  sa navzájom," teší sa Tomáš "Yxo" Dohňanský.

"Na turné s nami idú kapely, ktoré vybrali ľudia hlasovaním ešte v roku 2020. Sme radi, že všetky potvrdili hranie. V Piešťanoch si s nami zahrá Sematam, v Bratislave Parketový Lev, v Malackách Ending, v Trenčíne Fuera Fondo, v Martine Virvar a v Prešove The Spants. Tešíme sa novú krv slovenskej pop music a tešíme sa aj z toho, že o samotnú súťaž bol veľký záujem a prihlásilo sa nám okolo 100 interpretov," prezradil Yxo.


Blízkosť fanúšika je pre nás sviatkom

Bratislavská stálica sa na koncertoch predstaví v zostave Martin "Fefe" Žúži (gitara), Tomáš "Yxo" Dohňanský (basgitara), Tibor "Tybyke" Szabados (bicie), Peter "Šarkan" Novák (spev) a druhý gitarista Ladislav Tvrdý. Na turné zaznejú veľké hity HEXu a piesne, ktoré majú fanúšikovia už dlhé roky radi. 

"Zahráme aj skladby, ktoré bežne nehrávame a hodia sa do klubov a nevylučujeme ani hranie coverov, teda pesničiek od iných interpretov, ktorých máme radi. Keďže pracujeme na nových skladbách, chceli by sme jednu-dve zahrať a zachytiť si reakciu publika. Toto turné je pre nás špeciálne aj v tom, že sa nám ozývajú fanúšikovia, ktorí nás počúvajú od začiatku a dnes sa na naše koncerty chystajú aj so svojimi deťmi. Sme radi, že naša hudba rezonuje naprieč generáciami. Tešíme sa, že si ju budeme môcť spolu s nimi užiť na špeciálnych koncertoch v kluboch, kde bežne nehrávame, pretože väčšinou nás ľudia môžu vidieť na veľkých pódiách. Intimita a blízkosť fanúšika je pre nás sviatkom a už teraz sa jej nevieme dočkať," uzatvára Yxo.

HEX - Back to the Clubs Tour 2022:

20. 4. - Piešťany, Žiwell, hosť: Sematam
21. 4. - Bratislava, V-klub, hosť: Parketový Lev
22. 4. - Malacky, Sokolovňa, hosť: Ending
23. 4. - Trenčín, Klub Lúč, hosť: Fuera Fondo
28. 4. - Martin, Barmuseum, hosť: Virvar
29. 4. - Prešov, Stromoradie, hosť: The Spants

Vstupenky:  

Hex - Back to the Clubs Tour 2022 Zdroj: vizuál turné
Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Všetky podrobnosti a aktualizované novinky kapely HEX nájdete na oficiálnych stránkach www.hex.skwww.facebook.com/HEXOFFICIAL.