Pri príležitosti osláv 92. narodenín britskej kráľovnej sa konal veľkolepý koncert s titulom Queen's Birthday Party v londýnskej v Royal Albert Hall. Pre kráľovnú spievali Tom Jones, Craig David a Kylie Minogue, ale predstavili sa tiež Sting a Shaggy. Odspievali skladbu Don't Make Me Wait z ich spoločného albumu s názvom 44-876.

"Pre mňa je reggae niečo, čo rešpektujem, oceňujem a beriem vážne. Je to niečo, čo som sa naučil," uviedol Sting v rozhovore pre Spin. "Dlhujem veľa celej komunite reggae basov. Môj duchovný, hudobný mentor bol Bob Marley a naozaj cítim, že robím niečo, čo sa mi zdá autentické," dodal spevák na margo svojej spolupráce so Shaggym.

Ich spoločná nahrávka s názvom 44-876 vyšla len v piatok 20. apríla a kritiky zatiaľ veľa pozitívnych správ nehlásia. Sting sa pritom vyjadril, že najdôležitejšia vec v akejkoľvek hudbe je prekvapenie a podľa speváka jeho meno so Shaggym je prekvapením. V tomto sa rozhodne nemýlil, no pravdou je aj to, že len prekvapenie nestačí.

Či im to spolu funguje, budú môcť posúdiť aj naživo slovenskí fanúšikovia. Shaggy totiž bude sprevádzať Stinga aj počas jeho bratislavského koncertu, ktorý sa uskutoční na 26. júna na Bratislavskom hrade.


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Andrew Parsons/Pool via AP

Súvisiaci interpreti: Sting