Týždeň po vydaní albumu Nostalgia síce britskej hviezde tesne (o 550 predaných kusov) uniklo prvé miesto v UK Charte, no posledné dva týždne už Dua Lipa rebríčku neohrozene kraľuje. O prvenstvo ju v aktuálnom vydaní rebríčka nepripravili ani americkí The Strokes s novinkou The New Abnormal.

Potvrdzuje tak, že jej dlho očakávaná novinka je jedným z najväčších popových albumov roka. Dua Lipa je navyše len druhou ženou v histórie UK Chartu, ktorej sa podarilo preniknúť do singlovej Top 10 s troma skladbami naraz a vôbec prvej, ktorej sa podarilo takýto úspech zopakovať. Prvýkrát to pred 68 rokmi dokázala legendárna Dame Vera Lynn, ani ona sa však z takéhoto úspechu neradovala dva týždne po sebe.

Dua Lipa má, rovnako ako minulý týždeň, medzi desiatimi najžiadanejšími skladbami v Anglicku single Don’t Start NowPhysical a Break My Heart. Na Slovensku sa jej aktuálna albumová novinka Futura Nostalgia drži už tretí týždeň v TOP 3, pričom úspech novinky podporil aj záujem o jej prvý album Dua Lipa z roku 2017. Ten u nás aktuálne figuruje na 51. priečke rebríčka napredávanejších albumov.

Prečítajte si recenziu: Dua Lipa vracia lesk tanečnému popu. Future Nostalgia je album, ktorému nič nechýba


Redakciu Hudba.sk informovala Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Facebook.com/dualipaofficial

Súvisiaci interpreti: Dua Lipa