Osemnásťročná česká speváčka Ewa Farna mala dnes ráno autonehodu, po ktorej skončila s menšími zraneniami v nemocnici v Třinci. "Na ceste medzi Třincom a Vendryňou ráno krátko po šiestej hodine havarovala mladá žena v aute Volkswagen Tiguan. Vyviazla bez zranenia, mala len nejaké odreniny," uviedol pre iDNES.cz hovorca miestnej polície Vlastimil Starzyk.

Dychová skúška u nej preukázala prítomnosť alkoholu v krvi. "Po nehode sa vodička podrobila dychovej skúške s výsledkom do jedného promile. Ide teda o priestupok, ktorý sa bude riešiť odobratím vodičského preukazu a hrozí jej aj sankcia. Jej výška sa ešte určí," dodal Starzyk.

Ewa Farna pritom získala vodičský preukaz iba nedávno. V čase nehody bola v aute sama, pričom sa pravdepodobne vracala z oslavy maturitnej skúšky, ktorú v pondelok úspešne absolvovala.

"Dostala som od Ewy textovú správu. Príčinou nehody bola veľká únava po predošlých nociach pred maturitou. Zaspala za volantom a havarovala. Auto je na odpis a je zázrak, že to prežila," uviedla speváčkina manažérka Michaela Kocourová s tým, že Farna zatiaľ zostala v nemocnici.

Slovenská speváčka a výtvarníčka Bety K. Majerníková zo skupiny Noisecut také šťastie nemala. Dnes ráno pri autonehode zahynula.

Zdroj: SITA
Foto: Ewafarna.cz

Súvisiaci interpreti: Ewa Farna