Britský gitarista Brian May, známy z pôsobenia v legendárnej kapele Queen, ostro kritizoval šou The Voice, ktorá sa na Slovensku vysielala ako Hlas Česko Slovenska. Podľa neho je táto talentová súťaž "maximálnou urážkou hudby", pričom dodal, že dúfa, že tieto relácie zomrú prirodzenou smrťou.

"The Voice je tá najtupšia, najhlúpejšia, najdepresívnejšia šou v televízii. Vždy, keď vidím mladých spevákov, ako si vynucujú pozornosť u ľudí, ktorí sú im otočení chrbtom, je mi zle," povedal Brian May pre magazín The Radio Times, ktorý produkuje BBC.

Šesťdesiatpäťročný hudobník okrem iného poznamenal, že ho sklamalo vystúpenie Toma Jonesa v tejto relácii. Slávny spevák je jedným z koučov, spoločne so speváčkou Jessie J, americkým raperom a producentom will.i.amom a írskym hudobníkom Dannym O'Donoghueom z kapely The Script. Víťazom prvej série The Voice UK sa vlani stala Leanne Mitchell, no jej debutový singel Run To You sa nedostal ani do Top 40 britského rebríčka.

Brian May je podľa stanice Planet Rock siedmym najlepším gitaristom histórie. Magazín Rolling Stone ho v podobnom rebríčku zaradil na 26. miesto a časopis Guitar World mu medzi najlepšími gitaristami všetkých čias prisúdil dokonca druhé miesto. May, ktorý je tiež astrofyzikom, je ako skladateľ podpísaný pod hitmi Tie Your Mother Down, I Want It All, We Will Rock You, Fat Bottomed Girls alebo Who Wants to Live Forever. Vlani v auguste vystúpil so spomínanou Jessie J na záverečnom ceremoniáli olympijských hier v Londýne.


Zdroj: SITA (Gigwise.com)
Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Súvisiaci interpreti: Brian May, Queen