Bratislavská skupina pokračuje v úspešnom koncertnom ťažení. Májová časť turné odštartovala v Novom Meste nad Váhom, kde Hex miestny klub Blue Note vypredal dokonca dvakrát. Jediné dve mestá, kde sa dajú ešte zohnať vstupenky, sú Brezno a Michalovce.

Skupina Hex dobýja Slovensko akustickým turné Keď sme sami Acoustic Tour. Po vypredaných koncertoch v Bratislave, Banskej Bystrici, Žarnovici a Rybníku pri Leviciach, si na svoje prišli aj fanúšikovia v Novom Meste nad Váhom.

"To, že sme museli pridať aj druhý koncert, je fantastické, veľmi nás to teší. Naozaj si vážime priazeň ľudí, ktorí nás dlhé roky podporujú. Vypredané sú už aj koncerty v Poprade a v Košiciach, fanúšikovia by preto nemali váhať s kúpou lístkov v Brezne, či v Michalovciach," hovorí basgitarista a hlavný hovorca kapely Tomáš "Yxo" Dohňanský.

Hex v Gorila.sk Urban Space, 15.4.2014 Zdroj: René Miko

Do klubov vyrazia aj na jeseň

Pre veľký úspech plánuje kapela na jeseň pokračovanie. "Prekvapili nás vypredané kluby a publikum rôznych vekových kategórií, od úplne mladých fanúšikov spievajúcich naše pesničky, ktoré vznikli, keď ešte nežili, až po starších priaznivcov. Preto už dnes rozmýšľame nad jesennou časťou akustického turné, po ktorom je veľký dopyt z ďalších miest, takže si takéto hranie užijeme aj na jeseň. Na leto pripravujeme klasické elektrické koncertovanie po celom Slovensku, na ktoré sa veľmi tešíme," dodal Yxo.

Hex so svojim akustickým turné žne úspechy od samotného štartu. Na úvodnom koncerte v Bratislave turné si skupina prevzala platinovú platňu za predaj výberového albumu Všetko najlepšie 2013–1992. Vzhľadom na to, že sa Hexáci na akustické turné vydali po prvýkrát v histórii, sú z reakcií publika mimoriadne prekvapení. "Na akustických koncertoch sa väčšinou sedáva. Ale tu sú všetci na nohách už po dvoch tretinách koncertu. A tým, že hráme akusticky, publikum niekedy aj kapelu prekričí, ako za čias Beatles," smeje sa Yxo.

Zostávajúce koncerty Keď sme sami acoustic tour 2014:

22. mája - Poprad, Cafe Razy
27. mája - Brezno, Sirius Club - predpredaj
28. mája - Košice, Ges Club
29. mája - Michalovce, Veľká sála MsKS


TIP: Pozrite si 13-minútový záznam z akustického koncertu Hexu

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Viac na www.hex.sk.
Foto: René Miko
Video: Marko Erd - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Hex