Anglická elektronická formácia Goldfrapp zverejnila novú verziu skladby Ocean. Na novom spracovaní nahrávky, ktorá sa nachádza na ich siedmej štúdiovke Silver Eye (2017), s duom spolupracoval spevák, hudobník a frontman skupiny Depeche Mode Dave Gahan.

"Pracovať s Daveom Gahanom na novej verzii Ocean bolo pre nás ako skupinu naozajstnou poctou. Sme nadšení, že túto spoluprácu môžeme konečne zdieľať so svetom," uviedli Goldfrapp v oficiálnom vyhlásení. Pôvodná verzia skladby Ocean uzatvára album Silver Eye, ktorý kapela vydala vlani na jar. Novú nahrávku piesne otvára frontman Depeche Mode, speváčka Alison Goldfrapp sa k nemu pridáva neskôr a ich hlasy sa výborne dopĺňajú. Posúďte sami.


Skupina Goldfrapp vznikla v roku 1999 v Londýne a tvoria ju spomínaná Alison (spev, syntetizátor) a Will Gregory (syntetizátor). Debutovali albumom Felt Mountain (2000), za ktorý získali nomináciu na Mercury Prize, nasledovali nahrávky Black Cherry (2003), Supernature (2005), Seventh Tree (2008), Head First (2010), Tales Of Us (2013) a menovaná Silver Eye (2017). Okrem toho vydali aj dve živé nahrávky, dve kompilácie a štyri EP nahrávky. Na konte majú tiež jednu Ivor Novello Award či štyri nominácie na Grammy.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Dave Gahan, Goldfrapp