Slovenský dídžej a producent Philipee, hrajúci rôzne štýly tanečného žánra house, mal pred dvoma rokmi sen vytvoriť na Youtube formát DJ mixov po vzore DJmagTV či Boiler Room. Projekt nazval EEtv a ako pridanú hodnotu chcel modernú tanečnú hudbu okoreniť hudobníkmi či špeciálnymi hosťami zo Slovenska i zahraničia.

Po vydaní štvrtého dielu svojej šou a nenájdení vhodného sponzora sa rozhodol ísť na vlastnú päsť a presunúť EEtv zo štúdia do klubov pod názvom ExperiencE. Na hudobný support si prizval profesionálnych inštrumentalistov - saxofonistu zo Sax Beatz a huslistu Petra Fajtu. Diváci tak budú môcť naživo počuť špeciálne verzie svetoznámych tanečných skladieb ako napr. Without You od Aviciiho alebo Midnight City od M83 so saxofónom, či Swedish House Mafia - Don't You Worry Child s husľami.

"Kombinácia živých nástrojov s modernou hudbou je pre diváka pridaná umelecká hodnota a prináša intenzívnejší zážitok - vytvorí živší efekt ako len samotný dídžej. Mojím cieľom je navodiť ľuďom v kluboch zimomriavky zo špeciálnych kombinácií melodických skladieb s hudobnými nástrojmi a tvrdších party skladieb," vraví Philipee, známy napríklad skladbou Feel so speváčkou Veronikou Strapkovou.


Premiéra projektu ExperiencE sa uskutoční v piatok 15. júna v modernom veľkom klube Montego  v Rimavskej Sobote. Počas večera sa budete môcť zabaviť na produkciu v súčasných housových štýloch ako future house, deep house či tvrdší bass house a EDM.

Na posilnenie eventu boli prizvaní aj známi slovenskí dídžeji a producenti Drozďo & Demex, ktorých skladby ako It's You či All Night môžete poznať zo slovenských rádií. Tešiť sa môžete aj na darčeky a špeciálne drinky od hlavného partnera akcie Karloff - TatraTea.

Všetky podrobnosti o ExperiencE nájdete na stránke udalosti na Facebooku.

Redakciu Hudba.sk informoval organizátor podujata Filip Hertz.