Fenomenálni hudobníci z orchestra Cigánski diabli sa po dvoch rokoch vrátia na Bratislavský hrad. Na jeseň 2017 tam veľkolepým koncertom s hosťami oslávili 10 rokov od vydania svojho debutu, tento rok budú v areáli historickej dominanty hlavného mesta krstiť svoj nový album.

Virtuózne muzikantské výkony, originálne žánrové fúzie a jedinečné aranžmány známych skladieb s poriadnou dávkou temperamentu. To je v skratke hudobná vizitka orchestra Cigánski diabli, ktorý patrí medzi najvyťaženejšie slovenské kapely a pravidelne Slovensko reprezentuje aj v zahraničí. Pod názvom Gypsy Devils vystupoval už na všetkých piatich kontinentoch a v 35 krajinách vrátane USA, Austrálie, Kanady, Japonska, Číny, Južnej Kórei, Mexika, Egypta a takmer celej Európy.

Domácich fanúšikov v lete opäť poteší exkluzívnym koncertom pod holým nebom v prostredí Bratislavského hradu, kde hudobníci vo štvrtok 8. augusta predvedú svoje majstrovstvo. "Priestor na Bratislavskom hrade spĺňa naše predstavy o dokonalej symbióze medzi umelcom a publikom. Často vystupujeme v historických nádherných sálach alebo vo veľkých športových halách. Bratislavský hrad je skĺbením historickej krásy a zároveň atmosféry, ktorú vytvára publikum veľkej športovej haly," teší sa na koncert kapelník Ernest Šarközi.

Na koncerte zaznejú okrem známych hitov aj čerstvé novinky z albumu, ktorý vyjde už čoskoro. "Zahráme úplne nové piesne, ktoré budú mať premiéru práve v ten večer. Koncert bude zároveň aj krstom nášho nového CD, ktoré sme nazvali podľa titulnej piesne Kone. Nový album obsahuje dvanásť piesní, hudbu napísal Ernest a texty Monika Kozelová," vysvetľuje Štefan Banyák, ktorý hrá v kapele prvé husle.

Novú nahrávku uvedie do života vynikajúci slovenský umelec Milan Lasica, s ktorým si Cigánski diabli aj zahrajú. "Sme veľmi radi, že rolu krstného otca prijal pán Milan Lasica, ktorého si nesmierne vážime ako človeka aj ako umelca. Splníme si zároveň sen o spolupráci. Dávno obdivujeme jeho spevácky prejav," vyznala sa Silvia Šarköziová.

Cigánski diabli zahrajú na Bratislavskom hrade v klasickej zostave Ernest Šarközi (kapelník, cimbal), Silvia Šarköziová (violončelo, spevk), Štefan Banyák (prvé husle), Jozef Farkaš (viola), Zoltán Grunza (klarinet, tarogáto) a Róbert Fehér (kontrabas). Koncert bude predzvesťou veľkého turné po slovenských mestách, ktoré sa uskutoční v novembri a decembri.

Prečítajte si: Desiate narodeniny Cigánskych diablov: divoká jazda s kráľovským koncom

Vstupenky:  

Cigánski diabli vystúpia na Bratislavskom hrade Zdroj: PR

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach formácie www.gypsydevils.comwww.facebook.com/gypsydevils.

Foto: Michal Rusina

Súvisiaci interpreti: Cigánski diabli