Nový rok odštartovala speváčka Zuzana Smatanová úspešným singlom Tajomstvo. Titulná pieseň k filmu Slúžka patrila 15 týždňov medzi 10 najhranejších slovenských piesní. Po rytmickej filmovej skladbe prichádza speváčka s ďalšou novinkou, ktorá prekvapí novým zvukom, tanečnou atmosférou aj "vesmírnym" klipom.

"Pesničku ako je Gravitácia som chcela napísať už dávno. Sviežu, tanečnú, ktorá nesie tému lásky a vzájomnej 'magnetickej' príťažlivosti dvoch ľudí. Vznikla u mňa doma veľmi rýchlo, nahrala som pracovné demo, a postupne som na nej pracovala v štúdiu so šikovnými muzikantami," hovorí o novinke Zuzana Smatanová. "Na programmingu so mnou spolupracoval Laco Rychtárik, basu mi nahrala skvelá Laura Jašková a klávesy Peter Kunzo. O zvuk nahrávky a mix sa tradične postaral Ivan Jombik a o mastering Boris Sodoma. Celkovú produkciu som si robila sama."

Fanúšikov v prípade novinky neprekvapí len tanečný vibe pesničky ale aj vesmírny videoklip, ktorého tému navrhol Jakub Gulyás. Okrem toho, že sa speváčka kvôli nakrúcaniu musela obliecť do skutočného skafandra pre astronautov, vystriedala tiež niekoľko trblietavých outfitov z dielne Borisa Hanečku. Vznikli tak dve línie videoklipu, ktoré sa v strihoch pútavo prelínajú, pričom ani jedna z podôb pre Zuzanu nie je bežná. Vzácne je tiež vidieť ju s takou výraznou vizážou, o ktorú sa postarali Katka Kmecová a Renáta Márová.

"V klipe som si chcela spontánne zatancovať a dostať zo seba eufóriu, no režisér Jakub Gulyás, ktorý miluje sci-fi, navrhol, aby sme išli do vesmírnej tématiky. Zohnali sme všetko potrebné, navliekla som sa do skafandra kozmonauta, a hrali sme sa. Bolo mi v ňom príšerne teplo. Aby sme dokázali vyplniť jeho objem, musela som sa naobliekať do pracovných kabátov – prešivákov. Už pri prvých záberoch som sa tak spotila, že som sa musela ísť domov prezliecť. Nakrúcali sme na troch lokáciách a zabralo nám to celkovo dva dni."

Tento rok je pre Zuzanu Smatanovú významným. Oslavuje totiž 20. výročie svojho pôsobenia na domácej hudobnej scéne. Už čoskoro v Žiline otvorí svoju tohtoročnú open air sezónu s novým koncertným programom a spolu so svojimi hosťami chystá tiež veľký výročný koncert, ktorý sa uskutoční 27. októbra v Stars auditoru v Bratislave. Lístky na koncerty Zuzany Smatanovej budú už čoskoro v predaji v sieti Predpredaj.sk. Hudobníčka, ktorej veľkou vášňou je tiež kreslenie a maľovanie, aktuálne dokončuje aj ilustrácie do knižky Peter Nagy pre deti 2 a skladá nové piesne.

Pozrite si stále aktuálny rozhovor so Zuzanou Smatanovou v rámci podcastu Zoznam:sa:

Autorka: Miroslava Rabčanová (zdroj: TS - Pavol Smolka)

Súvisiaci interpreti: Zuzana Smatanová