To, že vo vinohradníckom mestečku Svätý Jur existuje silná a dobre fungujúca skupina miestnych vinárov nie je nič prekvapivé. Toto malokarpatské zázemie Bratislavy má však aj svoje živé umelecké podhubie. Spoločným úsilím dvoch tunajších komunít - vinárskej a muzikantskej.

Za podpory mesta, miestneho vinohradníckeho spolku a dobrovoľného hasičského zboru v týchto dňoch vrcholia prípravy prvého ročníka podujatia Sen noci svätojurskej, ktorý sa uskutoční už túto sobotu 23. júna od 19:00 vo vinohradoch medzi Svätým Jurom a Grinavou.

Svätojurskí vinári a muzikanti pozývajú návštevníkov na nočnú slávnosť svätojurského vína na miesta jeho zrodu. Priamo vo vinohrade spolu s nimi zažijete magickú, najkratšiu noc roka pri svätojánskej vatre, kvalitnom svätojurskom vínku, chutnom občerstvení a pestro živej mnohožánrovej muzike, ktorá bude hrať až do svitania.

Všetky kapely, ktoré budú hrať na tomto malom vinohradníckom open air festivale buď priamo pôsobia alebo sú v živom personálnom spojení so Svätým Jurom. Dramaturgia zahŕňajúca viaceré zvučné mená je naozaj žánrovo pestrá: od rockového undergroundu - Orchester Worchester cez šliapajúci dixieland zrelých pánov - Ragtime Jazz Band, nabrúsený bluesrock - Marián Lucký, nákazlivý inteligentný poprock - Le Payaco, temperamentný ethnorock - Karpatské horké, či podmanivo ukľudňujúcu fúziu elektroniky a poézie - Aquamarin až po á capella cover verzie známych hitov, ktoré zaznejú na záver, na svitaní - vokálne združenie Crystals. Pred nimi však bude ešte pódium patriť Pánovi Boleslavovi, ktorý zo svojich elpéčiek namixuje emotívny koktail v znamení jazzu, funku a soulu.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Miro Miklovic.

Súvisiaci interpreti: Le Payaco