Po fantastickom úspechu Petra Sagana v posledných dvoch ročníkoch cyklistických pretekov Tour de France sa reggae punková kapela Smola a Hrušky "zelenému projektilu" rozhodla poďakovať. Práve dnes zverejnila na portáli Youtube skladbu We can reach the Sky with Peter Sagan, venovanú práve našej cyklistickej jednotke.

"Rešpekt, ako Peter Sagan dokázal rozpútať národnú hystériu okolo cyklo športu. Podobne ako na slovenských hokejistov je na neho určite tiež hrdých mnoho Slovákov. Opäť niekto spojil národ a Peter Sagan určite ostane vzorom pre mnohých ľudí a motivačná by mala byť aj naša skladba. Nech sa mu dobre šliape do pedálov keď sa k nej dostane,”  hovorí o vzniku skladby líder kapely Smola a Hrušky Jozef "Spoko" Kramár, ktorý je veľkým športovým fanúšikom. Sám v minulosti reprezentoval ČSFR v basketbale a niekoľkokrát v tomto športe získal aj titul majstra Slovenska.   

Skladba je naspievaná po anglicky, aby jej rozumel každý, kto má rád Petra Sagana a dostane sa k nej. Na rozdiel od ostatnej tvorby reggae-punkovej skupiny, ktorá je známa svojím ironickým uhlom pohľadu na svet, skladbu We can reach the Sky with Peter Sagan zobrala kapela vážne. 

Vypočujte si ódu na Petra Sagana od Smola a Hrušky: 


Skupina Smola a Hrušky bodovala naposledy so singlom Honey Honey. Na ňom spolupracovali so Zdenou Prednou, ktorá zajtra odpremiéruje svoj nový singel Walk In My Shoes spolu s videoklipom práve na Hudba.sk 

Informácie pre Hudba.sk poskytol Marko Rybka.Text bol upravený redakciou.
Foto: AP Photo/Laurent Cipriani

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky