Švédsky DJ Avicii prezradil, že na jeho novom albume sa bude podieľať poriadne rôznorodý mix hudobníkov. 24-ročný rodák zo Štokholmu totiž spolupracuje s menami ako Jon Bon Jovi, Serj Tankian (System Of A Down), Billie Joe Armstrong (Green Day) či Chris Martin (Coldplay).

Okrem uvedených spevákov by sa na pripravovanej nahrávke mal objaviť aj reggae duet od dvojice raperov Wyclef Jean a Matisyahu. "Tá skladba sa mi veľmi páči, ale zatiaľ neviem, čo s ňou mám urobiť," povedal o duete Avicii, ktorý na album vyberá spomedzi 70 piesní. "Chris Martin musí mať všetko perfektné. Ja taký nie som a práve preto mám 70 skladieb," uviedol hudobník, ktorý zatiaľ neprezradil názov albumu. Novinka by však mala vyjsť ešte tento rok.

Avicii, vlastným menom Tim Bergling, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2006. Vlani vydal debutový album True, ktorý obsahuje single Wake Me Up, Hey Brother, You Make Me, Addicted to You a Lay Me Down. Medzi jeho známe skladby patria tiež napríklad Levels či Silhouettes. Na konte má American Music Award, Billboard Music Award či dve nominácie na Grammy.


Zdroj: SITA, Nme.com
Foto: Universal Music

Súvisiaci interpreti: Avicii