Fanúšikovia už nefungujúcej anglickej kapely The Beatles sa môžu tešiť na reedíciu albumu The Beatles at the Hollywood Bowl (1977). Novinka ponúkne koncertné záznamy piesní z rokov 1964 a 1965, vrátane štyroch doteraz nevydaných skladieb.

Novinka sa dostane na trh 9. septembra na CD a v digitálnej forme, pričom vinyl si bude možné kúpiť od 18. novembra. Album bude obsahovať aj 24-stranový booklet, na ktorom sa podieľal aj slávny hudobný novinár David Fricke. Na mixe a masteringu pracovali v štúdiách Abbey Road Sam Okell a Giles Martin, syn zosnulého Georgea Martina, ktorý pracoval s legendárnou kapelou okrem iného aj na pôvodnej nahrávke.

Pre fanúšikov legendárnej kapely to však nebude posledná tohtoročná novinka. Pár dní po vydaní reedície, 15. septembra, bude mať v Londýne premiéru dokument The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years. O réžiu sa postaral Ron Howard. Snímka sa bude zameriavať na koncertné obdobie skupiny z rokov 1962 až 1966. Spolupracovali na nej aj niekdajší členovia formácie Paul McCartney a Ringo Starr, ale aj vdova po spevákovi a gitaristovi Johnovi Lennonovi Yoko Ono a vdova po gitaristovi Georgeovi Harrisonovi Olivia Harrison.

Tracklist reedície albumu The Beatles at the Hollywood Bowl: 

1. Twist and Shout 
2. She's A Woman 
3. Dizzy, Miss Lizzy
4. Ticket to Ride 
5. Can't Buy Me Love 
6. Things We Said Today 
7. Roll Over Beethoven 
8. Boys 
9. A Hard Day's Night 
10. Help! 
11. All My Loving 
12. She Loves You 
13. Long Tall Sally 
14. You Can't Do That (doteraz nevydané) 
15. I Want To Hold Your Hand (doteraz nevydané) 
16. Everybody's Trying to Be My Baby (doteraz nevydané) 
17. Baby's In Black (doteraz nevydané) 

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)

Súvisiaci interpreti: The Beatles