Už tradične sa koncom júla vo zvolenskom Parku Ľudovíta Štúra uskutoční obľúbený lokálny mini-festival Culturebox. Tento rok ponúkne osvedčené aj nové mená slovenskej hudobnej scény.

S aktuálnym albumom sa predstaví projekt Dominika Varcholu N3O & Band, ktorý spája slnečné reggae rytmy s prvkami slovenskej ľudovej hudby a silnými textami. Čoraz známejšou tvárou s originálnym zvukom sa na Slovensku stáva mladý interpret Rida Radar. Jeho kombinácia hudobných štýlov ako reggae, rap, trap a elektronika funguje (nielen naživo) výborne. Fanúšikovia rocku si zase prídu na svoje na koncertoch známych bratislavských kapiel TalkshowLavagance. Vstup na podujatie, ktoré sa koná v piatok 27. júla, je zdarma.

Ako sa vyjadril organizátor festivalu Tomáš Kršňák, festival Culturebox je prototypom mestského festivalu, príkladom toho, ako a načo by sa mal využívať verejný priestor: "Je dôležité, aby bol verejný priestor funkčný, a zároveň sme ho vedeli aj my ako obyvatelia tohto mesta využívať. Všade vo svete vidíte ľudí v mestách, napríklad počas obednej pauzy, sedieť na trávnatých plochách, relaxovať, vychutnávať si kávu či obed so sebou. U nás akoby sme sa nášho priestoru ešte stále trochu báli a nevedeli si s ním rady."  

Aj z tohto dôvodu sa festival koná s podporou mesta Zvolen v spolupráci s Občianskym združením Dlhý, široký a bystrozraký, ktoré sa dlhodobo podieľa na kultúrnych podujatiach v meste.

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Kršňák z agentúry ProMusic.