Česká speváčka Eva Pilarová sa v nemocnici v pražských Střešoviciach zotavuje po piatkovom vážnom úraze a operácii. Ako informuje spravodajský portál iDnes.cz, momentálne ju čaká dlhá rekonvalescencia a ruší preto všetky koncerty, ktoré mala naplánované na leto.

"Operácia trvala štyri hodiny. Bola úspešná a stav Evy Pilarovej je momentálne stabilizovaný. Zatiaľ ešte nedokáže veľmi komunikovať, ale všetkým ďakuje za obrovskú podporu a želania skorého uzdravenia," cituje iDnes.cz Vítka Chadimu z umeleckej agentúry Rajcha, ktorá speváčku zastupuje. 78-ročná rodáčka z Brna si v piatok pri páde vo svojom pražskom byte zlomila krčok stehennej kosti. Jej manžel Jan Kolomazník povedal denníku AHA, že sa jej zrejme zatočila hlava.

Eva Pilarová pôsobila v divadlách Semafor, Rokoko a v Hudobnom divadle v Karlíne, spievala s orchestrom K. Vlacha a J. Vobrubu, od roku 1969 s vlastnými skupinami. Trikrát vyhrala anketu Zlatý slavík. Na konte má albumy Eva Pilarová (1965), Láska nebeská (s Waldemarom Matuškom) z roku 1973, Zázrak je žít (1974) a mnohé ďalšie. Hrala napríklad vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů (1964), Ta naše písnička česká (1967) alebo Zločin v šantánu (1968).

Zdroj: SITA (iDnes.cz)
Foto: TASR

Súvisiaci interpreti: Eva Pilarová