Britská skupina Coldplay oznámila vydanie nového albumu s názvom Music Of The Spheres. Základné informácie o očakávanej novinke zverejnila formou ručne písaného odkazu na svojom instagramovom účte. V poradí deviata štúdiová nahrávka kapely vyjde 15. októbra.

Coldplay okrem spomínaného odkazu, obalu štúdiovky a zoznamu skladieb, v ktorom majú niektoré názvy formu emotikonov, zverejnili tiež trailer nazvaný Overtura. Ten je kombináciou animovanej kozmickej cesty systémom planét z obalu platne a krátkych ukážok z dvanástich skladieb.


Pochopiteľne je medzi nimi aj singel Higher Power, ktorý štvorica vydala v máji a o mesiac neskôr k nemu ponúkla aj videoklip. Skladbu aj celý produkoval švédsky hitmaker Max Martin, ktorý spolupracoval s popovými hviezdami ako Britney Spears, Taylor Swift, Pink, Ariana Grande, Katy Perry, Backstreet Boys či The Weeknd.

Kapela tiež informovala, že už tento piatok (23.7.) zverejní ďalší singel s názvom Coloratura. Ako naznačuje hláška zo zmieneného odkazu, že "každý je niekde mimozemšťanom", album pravdepodobne ponúkne aj ďalšie univerzálne témy s vesmírnymi metaforami.

Tomu zodpovedá aj jeho tracklist, kde je hneď päť z dvanástich skladieb označených emotikonmi. Hneď prvá skladba má pritom symbol Saturnu, resp. planéty s prstencom, ktorý sa na väčšine webových stránok (vrátane Hudba.sk) nezobrazuje. Takisto sa nám nezobrazuje emotikon s planétou Zem. Ostatné snáď budú v poriadku, no pre istotu pri každej uvádzame aj textový popis.

Zoznam skladieb na albume Music Of The Spheres:

1. [planéta s prstencom]
2. Higher Power
3. Humankind
4. ✨ [hviezdy]
5. Let Somebody Go
6. ❤️ [srdce]
7. People Of The Pride
8. Biutyful
9. [planéta Zem]
10. My Universe
11. ♾ [symbol nekonečna]️
12. Coloratura


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Marcus Haney

Súvisiaci interpreti: Coldplay