Slovenská skupina P.S., ktorú si môžete pamätať z prvej dekády tohto storočia vďaka hitom Neváhaj a zhasni, Čítam ti z ruky, Ak mám o teba prísť alebo Strácam ťa, prichádza po rokoch s novou skladbou Bez teba to nemá význam. Autorkou piesne je frontmanka kapely Magda Vyletelová, ktorá je jej jedinou pôvodnou členkou.

Speváčka a skladateľka sa rozhodla vrátiť k hudbe po dlhej pauze, kedy sa venovala hlavne rodine. "Bolo by mi ľúto, keby niektoré moje 'šuplíkové' skladby nedostali šancu uzrieť svetlo sveta, nehovoriac o tých nových. Všetko dnes vnímam úplne inak, aj vzhľadom na to, že som mamou, ale hudba a komponovanie ma stále napĺňa," uviedla Magda Vyletelová pre médiá.


Text pop rockovej piesne Bez teba to nemá význam by mohol napovedať, že inšpiráciou bol reálny život speváčky, opak je však pravdou. Počiatky piesne siahajú už do roku 2008, kedy sa končila prvá éra fungovania kapely P.S. Na scénu sa potom vrátila v roku 2012, no k dokončeniu piesne došlo až počas pandémie.

"Za žiadnym z mojich ex nevyplakávam. Mne sa našťastie nestalo, že by som čakala bábätko a zostala na to sama, ale viem, že je veľa takých žien, že aj to, žiaľ, prináša život. Skladba je skôr o trápení a neistote, ktorú vyvolávajú hádky, o nádeji, ktorú každý človek do poslednej chvíle v sebe živí, ale nie všetko máva šťastný koniec," približuje speváčka.

Ako ďalej naznačuje, nejde o ojedinelý "výstrel" a skupina P.S. chystá ďalšie single. "Momentálne aranžujeme ďalšie skladby a nacvičujeme s chlapcami koncertný program, pretože máme nového gitaristu," uzavrela.


Novinky a informácie zo "zákulisia" kapely môžete sledovať na stránke www.facebook.com/skupinaPSofficial.

Zdroj: TASR (Hudba.sk edit)
Foto: Facebook.com/skupinaPSofficial