Americká speváčka, raperka a herečka Lauryn Hill, ktorej hrozí trojročný trest odňatia slobody za nezaplatenie federálnej dane z príjmov, dlhuje na daniach aj štátu New Jersey. Tridsaťsedemročná bývalá členka skupiny Fugees má voči svojmu rodnému štátu dlh vo výške 446 386 dolárov (v prepočte približne 359-tisíc eur).

Speváčkine problémy pochádzajú z rokov 2005 až 2007, keď na svojich hudobných a filmových aktivitách zarobila približne 1,8 milióna dolárov, z ktorých však neodviedla federálnu daň. Hill sa začiatkom júna vyjadrila, že dane nezaplatila preto, že sa so svojou rodinou úplne vyčlenila zo spoločnosti. Koncom júna sa potom k nezaplateniu dane priznala aj na súde. Verdikt súdu by mal byť v tomto prípade známy v novembri, hudobníčke hrozia maximálne tri roky za mrežami.

Lauryn Hill sa preslávila ako členka spomínanej formácie Fugees, s ktorou vydala dva albumy - Blunted On Reality (1994) a The Score (1996). V roku 1998 vydala zatiaľ jedinú sólovú štúdiovku s názvom The Miseducation Of Lauryn Hill, po ktorej sa prezentovala ešte živým albumom MTV Unplugged No. 2.0 (2002). Ako herečka sa predstavila napríklad vo filmoch Sestra v akcii 2: Opäť v habite (1993) či King of the Hill (1993) režiséra Stevena Soderbergha.

Informácie pochádzajú z webstránky www.hiphopdx.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Diane Bondareff

Súvisiaci interpreti: Lauryn Hill