Rocková skupina Tublatanka oslavuje 30. narodeniny. Na výročné turné si pri tejto príležitosti pre fanúšikov pripravila prekvapenie. Na desiatich koncertoch po celom Slovensku sa s Maťom Ďurindom, Ďurom Toporom a Peťom Schlosserom predstaví skupina Adventure Strings.

Skupina Tublatanka oslavuje 30 rokov existencie na hudobnej scéne. Pre fanúšikov si pripravila špeciálne výročné turné. Maťo Ďurinda, Ďuro Topor a Peťo Schlosser predvedú vyše dvojhodinovú nadupanú show so špičkovou zvukovou a svetelnou technikou.

"Zahráme prierez našej tvorby zo všetkých albumov, nebudú chýbať najobľúbenejšie skladby a hity, ktoré naši fanúšikovia poznajú z videoklipov a DVD. Na turné privezieme veľkú LED obrazovku a obrovskú pódiovú gitarovú a basovú aparatúru. Nachystal som si aj päť svojich najobľúbenejších gitár," prezrádza líder kapely Maťo ĎurindaBubeník Peťo Schlosser sa zase teší z úplne nových bicích: "Z ich zvuku som fakt nadšený. Ešte nikdy som tak kvalitné nemal!" Ich značka však bude pre fanúšikov prekvapením.

Tublatanka si na výročné turné pozvala aj špeciálnych hostí. Na koncertoch sa spolu s rockermi predstaví skupina Adventure Strings. Klasickí muzikanti hrajú na sláčikové nástroje a s Tublatankou si strihnú rockové vypaľovačky Skúsime to cez vesmír alebo Pravda víťazí. Zahrajú si spolu aj baladu Matka a skladbu Nekonečná pieseň, s ktorou už vystupovali na súťaži Eurovízia v Írskom Dubline.

"
Adventure Strings sa mi zapáčili v show Česko Slovensko má talent, kde podali fantastický výkon. Pri prvom stretnutí v hoteli v Žiline mi zahrali ich obľúbenú pieseň. Bola to Pravda víťazí, ktorú majú skvele dynamicky zaranžovanú. Keď sme to s Ďurom a Peťom počuli, veľmi nás to nadchlo a povedali sme si, že si s nimi musíme zahrať. Spojenie rocku s orchestrom urobili aj moje obľúbené skupiny Led Zeppelin alebo Deep Purple. Členovia Adventure Strings sú veľmi prijemní ľudia, máme veľa spoločných názorov na hudbu aj iné veci," konštatuje líder kapely Maťo Ďurinda.

Dátumy výročného turné Tublatanky:

27. 9. - Nitra, Mestská hala Klokočina
28. 9. - Pezinok, Amfiteáter
4. 10. - Brezno, Zimný štadión Aréna
5. 10. - Martin, Amfiteáter – letné kino
11. 10. - Bardejov, Mestská športová hala
12. 10. - Michalovce, Mestská hala
13. 10. - Prešov, PKO
19. 10. - Bratislava, MMC

Program turné ešte nie je finálny, v jednaní sú aj koncerty v Lučenci a 
Žiari nad Hronom.

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Peter Peťovský / Propaganda House

Súvisiaci interpreti: Tublatanka