Americká rocková kapela Aerosmith tento rok vyrazila na avizované rozlúčkové turné a jej členovia sa viackrát vyjadrili, že pôjde o posledné koncerty a koniec kapely. Teraz však prevapili informáciou, že pripravujú novú skladbu. V rozhovore pre magazín Billboard to prezradil gitarista skupiny Brad Whitford.

"Počas turné po Európe sme niečo nahrali a v štúdiu v Londýne sme začali nahrávať novú skladbu. Pracujeme takým spôsobom, ako keď sme začínali. Je to skutočný rock'n'roll," povedal Whitford. "V súčasnosti nemusíte nahrať celé CD. Dúfam, že sa nám podarí dať von túto skladbu, alebo možno budú dve či tri," vyhlásil muzikant, ktorý dúfa, že s kapelou budú hrávať aspoň ďalších päť rokov. Zdá sa teda, že spoločné koncerty hudobníkov stmelili a s koncom Aerosmith to až také definitívne nie je.

Prečítajte si, čo o tohtoročnom turné povedali pred jeho začiatkom:

Ďalšie turné Aerosmith bude zrejme posledné

Steven Tyler potvrdil koniec kapely Aerosmith

Joe Perry si nevie predstaviť koniec Aerosmith

Aerosmith vznikli v roku 1970 v Bostone a debutovali o tri roky neskôr eponymnou štúdiovkou. V súčasnosti majú na konte pätnásť albumov, zatiaľ posledným je Music From Another Dimension! (2012). K ich najznámejším skladbám patria Dream On, Angel, Love In An Elevator, Cryin', Crazy, Janie's Got A Gun, Jaded, Livin' On The Edge, Pink či I Don't Want To Miss A Thing zo snímky Armageddon (1998).

V kapele v súčasnosti okrem spomínaného Whitforda pôsobia aj Steven Tyler (spev), Joe Perry (gitara), Tom Hamilton (basgitara) a Joey Kramer (bicie). Štvornásobných držiteľov Grammy uviedli v roku 2001 do Rock'n'rollovej siene slávy, pričom Tyler s Perrym získali v roku 2013 ASCAP Founders Award a uviedli ich do Skladateľskej siene slávy.

Zdroj: SITA (Teamrock.com, archív)
Foto: Jim Ross/Invision/AP