Po ôsmich úspešných rokoch na hudobnej scéne sa švédsky hudobný producent a dídžej Avicii minulý rok rozhodol, že sa načas stiahne do ústrania a nebude vystupovať. Fanúšikovia sa domnievali, že skončí aj s hudobnou tvorbou, no tieto obavy sa ukázali ako zbytočné.

Krátko po tom, ako sa Avicii s priateľmi vydal na cestu naprieč Amerikou, vrátil sa k tomu, čo jeho život vždy napĺňalo - ku skladaniu piesní. Výsledkom je nové EP s názvom AVĪCI (01), ktoré vyšlo a 10. augusta a prinieslo šesť nových piesní. Medzi nimi je napríklad aj spoločná pieseň s britským elektronickým duom AlunaGeorge či speváčkou Ritou Ora.

Ako pilotný singel pre rádiá však bola vybraná pieseň Without You, v ktorej hosťuje producentov kamarát, švédsky spevák Sandro Cavazza. Ako už u Aviciiho býva zvykom, ide o singel, ktorý sa fanúšikom súčasnej diskotékovej produkcie ľahko dostane pod kožu.


Avicii, vlastným menom Tim Bergling, je jedným z najúspešnejších dídžejov a producentov tejto dekády. Jeho multiplatinová platňa True z roku 2013 obsahovala singel Wake Me Up, ktorý sa stal hitparádovým číslom jeden v 81 krajinách sveta a na Spotify bol svojho času najstreamovanejšou piesňou vôbec.

K veľkým úspechom Aviciiho patrí tiež veľký klubový hit Levels z roku 2011 či úspešný singel Waiting For Love, ktorým v roku 2015 ohlásil vydanie albumu Stories. Dvadsaťsedemročný Švéd je taktiež často oslovovaný kolegami z brandže - o jeho produkciu či remix v minulosti požiadala napríklad Madonna, kapela Coldplay, Lenny Kravitz a ďalší.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka vydavateľstva Universal Music Dominika Dirgasová.

Foto: Facebook.com/avicii

Súvisiaci interpreti: Avicii