Poctivý a poriadne surový rock'n'roll v podaní českej úderky Doctor Victor si fanúšikovia môžu užiť v šiestich britských mestách. Patria medzi ne aj tie, ktoré v minulosti rockovú mániu rozpútali: Londýn, Manchester či Liverpool.

Už 25. augusta koncertom v Aylesbury začína britské turné kapely, ktorá minulý rok vystúpila pred vyše 60-tisícovým publikom. V rámci pražského koncertu Rock or Bust World Tour si totiž Doctor Victor ako predkapelu vybrali legendárni AC/DC s náhradným frontmanom Axlom Roseom (Guns N' Roses).

Prečítajte si: Z klubov až pred 60-tisíc fanúšikov AC/DC. Spoznajte český objav Doctor Victor

To však nie je všetko. Kto si myslel, že rock bez efektov už má svoje dni zrátané, toho mladá kapela vyviedla z omylu už predtým. Doctor Victor totiž v minulosti vyhrali viacero českých hudobných súťaží, predskakovali aj domácej rockovej legende Lucie a v prestížnej súťaži International Global Battle of Bands v Thajsku skončili na skvelom druhom mieste. Fenomenálny surový zvuk pritom kapela produkuje v najzákladnejšej zostave: gitara, bicie a basa.

Návštevníci koncertov v Anglicku sa môžu tešiť na strhujúcu show, aj na gitarovú precíznosť lídra Vojtu Bureša. Ten sa k turné vyjadril takto: "Každý deň drieme, skúšame, zariaďujeme, triedime, balíme veci a podobne. Je toho veľa, ale je to tiež skvelý pocit! Vždy som chcel s našou kapelou hrať v zahraničí a toto je pre nás obrovská príležitosť. O to viac ma teší, že ideme na turné do Anglicka, kde sa zrodilo toľko rockových legiend. Zahráme tiež na dvoch festivaloch, a to ako hlavní účinkujúci. Verím, že to pre nás bude skvelá príležitosť a rozhodne: hard day's night!"

Doctor Victor sa v rámci britského turné zastavia v týchto mestách:

25. 8. - Aylesbury, Hobble on the Cobbles Festival
27. 8. - Newport, The Pheztival
28. 8. - Londýn, Nambucca
29. 8. - Manchester, Jimmy’s club
30. 8. - Liverpool, The Zanzibar Club
31. 8. - Leicester, The Victoria Bikers Pub


Text: Matej Kráľ
Foto: archív skupiny