Cyklus komorných koncertov Hudba v kruhu končí už v piatok 20. septembra sólovým vystúpením amerického gitaristu a skladateľa Marca Ribota, legendy newyorského downtownu, spoluhráča Toma Waitsa, Johna Zorna i Diany Krall, ktorý do Lučenca prichádza v slovenskej premiére.

Organizátori z OZ Projekt Ruiny sľubujú komorné rozpoloženie koncertu v kruhu, v jedinečnom priestore historickej budovy bývalej smaltovne v Lučenci. Kapacita priestoru je limitovaná a v predpredaji ostávajú posledné vstupenky. Počas dvoch mesiacov priniesli do Lučenca a Rimavskej Soboty sólové vystúpenia medzinárodných hudobných hostí, českého kontrabasistu Jiřího Slavíka a kanadského hudobníka Erica Chenauxa.

"Vôbec nebýva bežné, že sa rozpoloženiu koncertného priestoru venuje toľko pozornosti, ako to bolo vo foajé kina Apollo v rámci cyklu Hudba v kruhu. Výnimočná starostlivosť ponúka interpretovi i divákom zážitok, ktorý nie je možné zopakovať kdekoľvek a zároveň vytvára istý druh svojráznosti, o akej každý umelec sníva. Ako hudobník na turné, ktorý trávi väčšinu času v čoraz väčšmi sa podobajúcich európskych veľkomestách, som mal veľké šťastie, že som mal možnosť hrať svoju hudbu a zažiť mesto Lučenec," hovorí o koncerte Eric Chenaux

V minulosti sa v rámci cyklu predstavili hudobníci ako Bill Frisell, Thomas Morgan alebo Jakob Bro. Hlavným partnerom podujatí je Fond na podporu umenia.

Vstupenky:   

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol David Petráš.

Súvisiaci interpreti: Marc Ribot