Skupina ženTOUR Janka Ledeckého a Honzu Černého predstavuje videoklip k skladbe Dobře nám tak!. Ten avizuje vydanie nového albumu. Novinka skupiny bude prvou od roku 1991, kedy vyšiel zatiaľ jej posledný počin s hitom Proklínám.

Podľa českých internetových diskusií, fanúšikovia "proklínajú" nový singel. Týždeň od premiéry videoklipu k Dobře nám Tak! Janka Ledeckého a kapely ženTOUR sa v českých médiách doslova zdvihla vlana protestu. Proti protestsongu. "No neviem, ale porovnávať dobu komunizmu, alebo ešte horšie roky protektorátu s EÚ, to je naozaj sila. Podľa môjho názoru je toto porovnávanie výplodom chorého mozgu," hovorí jeden z diskutérov pod článkom o videu na portáli idnes.cz. Väčšina ostatných fanúšikov buď súhlasila s týmto názorom, alebo začali diskusiu politizovať. Samotnú pieseň však viacerí označili za sklamanie.

"To, čo ma na súčasnom vývoji našej spoločnosti desí najviac, je tá nepoučiteľnosť z predošlých nezdarov", vyjadril sa k novému klipu Janek Ledecký. "Oponenti namietnu, že negatíva EÚ sa predsa nedajú porovnávať s komunistickým alebo fašistickým režimom, ale ja na to hovorím: viete prečo katolícka cirkev neupaľuje svojich odporcov? Nie preto, že by nechcela, ale pretože jej to doba nedovolí. A tak sa necháme po pár rokoch relatívnej nezávislosti zblbnúť, že sa potrebujeme opäť primknúť k tomu dubisku. Tento raz nie slovanskému ale európskemu. Dobre nám tak. Keď sme blbí," dodal.

Novinkové video zostrihal z archívnych záberov prelomových momentov českej histórie režisér Karel Greif. Po vydaní albumu budú zverejnené videoklipy ešte k ďalším skladbám. "Na jeseň 2014 je naplánované rozsiahlé turné po Českej a Slovenskej republike, na ktorom odznejú novinky, ale aj najväčšie hity skupiny," uviedla manažérka skupiny Štěpánka Kubíčková. "Niekoľko exkluzínych koncertov čaká ženTOUR už na jar," uzavrela.

Pozrite si videoklip ku kontroverznému protestsongu:


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Štěpánka Kubíčková z Kontra production.

Súvisiaci interpreti: Janek Ledecký, Žentour